Juues koos rasvase toiduga tassikese polüfenooliderikast oolong-teed suureneb kaks korda organismist väljaviidava kolesterooli hulk.
Tee tervislikke omadusi seostatakse just temas sisalduvate vees lahustuvate polüfenoolsete ühendite olemasoluga, kirjutab Nutra. Rohelises tees on nende ühendite hulk 30-40 protsendi vahel, mustas, fermenteerunud tees aga 3-10 protsenti vahel. Poolfermenteerunud oolong-tee asub kusagil nende kahe vahel.
Jaapani ja Taiwani teadlaste ühisuuringus palgati 12 tervet täiskasvanud naist keskmise vanusega 22 aastat ning toideti neid rasvarikaste kartulikrõpsudega (36 grammi puhast rasva kahe toidukorraga kokku). Üks gruppidest sai krõpsude kõrvale tassi oolong-teed, teine aga polüfenoolide vaba platseeboteed. Oolong-teed joonutel väljus testiperioodil manustatud kolesteroolist kaks korda suurem kogus kui kontrollgrupil.
Kõrge kolesteroolitase (hüperkolesteroleemia) on paljude, eriti just kardiovaskulaarsete haiguste (mida loetakse 50 protsenti surmade põhjustajaks Euroopas) tekkepõhjuste seas olulisel kohal.
Allikas: www.tarbija24.ee