Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muutlik ilm jätkub (2006-11-08 22:43:33)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 8. novembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Ilm on heitlik ja püsib sellisena ka lähipäevadel. Temperatuurikontrastid sisemaa ja saarte vahel on tugevad, Ida-Eestis domineerib selgelt varatalvine ilmastik koos lume- ja lörtsisadudega, saartel tuleb põhiliselt vihma. Neljapäeval annab üle Läti itta liikuv tsüklon ohtralt sademeid, kuni 20 m/s ulatuv kirdetuul keerutab sisemaal tuisku. Õhutemperatuur püsib valdavalt 0 ringis, saartel on kuni 4 kraadi sooja. Reedeks ja ööks vastu laupäeva toob kõrgrõhuhari vahelduvalt pilves ja suurema sajuta ilma. Põhjatuul nõrgeneb, õhutemperatuur on reedel -3...+3 kraadi. Laupäeva öösel tuleb 3...8 kraadi külma. Laupäeva päeval tõstab uus läänest lähenev madalrõhulohk lõunatuuletormi kuni 22 m/s. Hakkab sadama lund ja tuiskama, saartel tuleb vihma. Õhutemperatuur jääb -2...+3 kraadi piiresse. Pühapäeva öösel jätkub lumesadu ja tuisk, saartel ja Lääne-Eestis sajab vihma. Lõunatuule iilid ulatuvad 22 m/s. Päeval sajab hooti lund ja lörtsi, tuul pöördub loodesse ja nõrgeneb pikkamööda. Õhutemperatuur püsib ööpäevaringselt -2...+3 kraadi piires. Uue nädala esimestel päevadel jääme uue Põhja-Atlandi madalrõhkkonna kaguossa. Esmaspäeval puhub nõrk või mõõdukas edelatuul, teisipäeval tugevneb kagutuul 21 m/s, kolmapäeval ulatuvad kagutuuleiilid 10-15 m/s. Suuremat sadu on oodata ööl vastu teisipäeva, muul ajal tuleb lund või lörtsi vaid hooti. Õhutemperatuur püsib sisemaal mõni kraad alla nulli, saartel valdab sulailm.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -2 kraadist Ida-Eestis +4 kraadini saartel, mis tähendab normilähedast temperatuuri saartel ja normist kuni 2-3 kraadi madalamat Ida-Eestis. Sademeid on oodata 30 mm Ida-Eestis 60 mm-ni saartel, seda on ligi 3-4 korda üle normi.” 
 
NB! 8. novembril uuendati ka
nelja kuu ennustust.

Nädalaennustus pannakse tavaliselt üles iga kolmapäeva hilisõhtul. Ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sellesse nädala jooksul aeg-ajalt parandused.

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

Lisainfot vaata Aiandus.ee rubriigist
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.