Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIAst saab jälle metsamajandustoetust taotleda (2006-11-08 14:36:54)


9. kuni 29. novembrini saab Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametist (PRIA) taotleda metsamajanduse (RAK meede 3.7) toetust. Toetuseks on tänavu planeeritud jagada veel ligi 48 miljonit krooni.

Metsamajandamise toetuse eesmärgiks on aidata kaasa metsade säilitamisele ja arendamisele ning töökohtade säilitamisele maapiirkondades. Toetuse esimene taotlusvoor toimus tänavu kevadel ning toona esitati PRIAle 267 taotlust 11 miljonile kroonile.

Metsamajanduse toetust saavad taotleda nii eraisikud kui ka metsaühistud. Eraisikud saavad toetust taotleda kahjustatud metsa taastamiseks ja noorendiku hooldamiseks, metsaühistud lisaks eelpool nimetatud tegevustele veel ka metsahooldustehnika ja taimekaitsevahendite soetamiseks, ühistu tegevuse toetamiseks ja arendustegevuseks.

Kahjustatud metsa taastamiseks antakse toetust 11 700 krooni hektari kohta, noorendiku hooldamiseks kuni 2400 krooni hektari kohta. Metsahooldustehnika ja taimekaitsevahendite soetamiseks antakse toetust kuni 50% abikõlblike kulude maksumusest.

Metsaühistu tegevuse toetamise puhul antakse toetust kuni 75% abikõlblike kulude maksumusest, kuid mitte rohkem kui 100 000 krooni ühe metsaühistu kohta. Arendustoetuse puhul antakse toetust kuni 50% abikõlblike kulude maksumusest, kuid mitte rohkem kui 1 500 000 krooni ühe metsaühistu kohta.

Lisaks tuleb taotlejal jälgida, et ta poleks saanud viimase kolme aasta jooksul eraldatud vähese tähtsusega abi (koos käesoleva meetme raames taotletava toetusega) rohkem kui 1 564 660 krooni.

Koos taotluse esitamisega tuleb taotlejal, kes soovib toetust kahjustatud metsa taastamiseks või noorendiku hooldamiseks, PRIA-le esitada ka maakondlikus keskkonnateenistuses kooskõlatatud projekt selle tegevuse teostamiseks. PRIA juhib tähelepanu, et projekti kooskõlastamine keskkonnateenistuses võib aega võtta ning palub taotlejatel sellega arvestada.

Täpsemat infot metsamajandustoetuse kohta saab PRIA keskusest Tartus, piirkondlikest büroodest ning kodulehelt internetis http://www.pria.ee/riiklikud_toetused/metsamajandus_(meede

Allikas: PRIA 08.11.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.