Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Asendustaluniku toetus tuleb 2007. aastal (2006-11-08 14:34:57)


Põllumajandusministeerium toetab Eestimaa Talupidajate Keskliidu ettepanekut rakendada põllumajandustootja asendamise toetust alates 2007. aastast.

Esialgselt oli Põllumajandusministeeriumil kavas viia asendustaluniku toetus sisse alates 2006. aastast ning selleks oli eelarvesse planeeritud 600 000 krooni. Ministeerium töötas välja ka toetuse taotlemise ja taotluse menetlemise korra, põllumajandusloomade liikide loetelu, kelle pidajale seda toetust makstakse, samuti loomühiku arvutamise alused ja korra.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul ei ole hetkel kahjuks võimalik nimetatud seadust rakendada, sest kaks aastat tagasi välja töötatud seaduse sätted on iganenud, samuti on need kohati ebatäpsed ja mitmeti tõlgendatavad, mistõttu ei ole asendustalunike nõutaval tasemel ettevalmistus toimunud vajaliku kiirusega.

“Sellises olukorras on igati asjakohane Eestimaa Talupidajate Keskliidu ettepanek rakendada asendustaluniku toetust järgmisest aastast,” selgitas Tuiksoo. Töö käigus on laekunud mitu ettepanekut seaduse täiendamiseks. Nii on põllumajandustootjate esindajad avaldanud soovi laiendada toetuse saajate ringi ja võimaldada toetust ka asendamise eest haiguspäevade ajal.

Põllumajandusministeeriumil on kavas arutada asendusteenuse seaduse rakendamise ja põllumajandustootjate asendamise toetuse küsimused läbi sotsiaalpartneritega. Nimetatud toetust on plaanis hakata maksma hiljemalt 2007. aasta esimesel poolel.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.11.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.