Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Külm muutis Valaste joa jääskulptuuriks (2006-11-07 08:12:10)


Kümned inimesed käisid laupäeval imetlemas Valaste juga Virumaal, mille tugev põhjatuul ja külmakraadid on muutnud koos joa ümbrusega omapäraseks looduslikuks jääskulptuuriks.
Vee, miinuskraadide ja põhjatuule koosmõjul sünnivad Valastel aeg-ajalt imekaunid jääskulptuurid, kuid sellist vaatemängu, nagu sel nädalavahetusel, ei näe sugugi igal aastal, sest alati pole esimeste külmakraadide tulekul põhjatuult või on hoopis Valaste suurkraav kuival, vahendas Aktuaalne kaamera.

Kuna tänavune sügis oli Ida-Virumaal üsna vihmane, Valaste ojas jätkus vett ja esimesed talvekülmad kohale toonud põhjatuul oli äärmiselt tugev ning jõudis veepritsmeid väga kaugele puhuda,on praegune looduslik skulptuuripark väga uhke, haarates enda alla ka joa ümbruses olevad puud ning rajatised.

Kaua jääskulptuurid püsivad, on raske öelda, sest päike võib jääkooriku puudelt kiiresti ära sulatada. Hommegi võib veel Valaste ümbrus oma jäises ilus nähtav olla, aga järgmiseks nädalaks lubatud soojemad ilmad hävitavad selle kiiresti.

Praegu on jäätunud ka pingid ja trepid, nii et huvilised peaksid kandma libisemiskindlaid jalatseid ja olema ettevaatlikud.

 

Allikas: www.etv24.ee Ago Gaškov


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.