Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Turistidele pakub huvi Eesti toidukultuur (2006-11-03 17:57:20)

 

Kaks kolmandikku Eestit külastavatest turistidest soovib kindlasti maitsta meie rahvustoite – see selgus põllumajandusministeeriumi tellimusel valminud ning täna FoodFest 2006 raames toimunud Äripäeva konverentsil avalikustatud uuringust.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo rõhutas oma ettekandes arengukava Eesti Toit laiahaardelisust. “Selle arengukava sihtgrupiks on lisaks meile endile ka kõik Eestit külastavad turistid – toit on riigi visiitkaardiks,” rõhutas Tuiksoo.

Turistide uuringust selgus, et esimest korda Eestit külastades on huvi kohaliku toidu vastu suurem, edaspidi oleneb paljuski eelmisel korral siin söödud toidu maitseomadustest.

Üldiselt ei ole Eesti toidu kuvand turistide jaoks siiski välja kujunenud. Arvatakse, et meie toit on hea ja maitsev, tavaline, lihtne, rammus, odav, talupoeglik ja toitev.
Kui kohalik arusaam on tihti, et meie toit on tervislik, naturaalne ja värske, siis neid külgi meie toidus turistid eriliselt ei rõhutanud.
Ekspertide arvates tuleks enam rõhutada eesti toidu tervislikkust ja värskust – see võiks hästi sobida turistide positiivse hoiakuga.

Uuringust järeldub, et üldine rahulolu Eestis söödud toiduga on kõrge – viiest võimalikust pallist anti 4,2 palli. Kõige madalamad hinnangud eesti toidule andsid Lõuna-Euroopa turistid ja 18-29-aastased noored, kuid nendegi hinded jäid nelja palli lähedale. Meie toidu värskuse, maitse, väljanägemise ja valikuga olid enam rahul Venemaa ja teiste SRÜ riikide turistid.

Eestis söödud toitudest soovitaksid turistid teistele proovida eelkõige siinseid liha- ja kalaroogasid ning õlu.

Hinnangu andmisel tulid siingi esile regionaalsed iseärasused. Soomlastele maitsevad siinsed liharoad, uueks trendiks on Eesti ulukilihast toidud. Lõuna eurooplased soovitaksid juua siinset õlut, Venemaa turistid hindasid meie piimatooteid, aga neile maitsevad ka meie kommid ja küpsised.

Rahvuslike toitude mittesöömise põhjuseks on tihti teadmatus – ei teata, mis on meie traditsioonilised toidud ning ka seda, kus neid pakutakse.
Turistid eeldavad, et vastavat teavet jagatakse neile ööbimiskohtades ning toitlustusasutustes.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 03.11.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.