Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
LIFE+ rakendamist korraldab Keskkonnaministeerium (2006-11-02 13:55:55)


Neljapäeval, 2. novembril võttis Vabariigi Valitsus vastu korralduse, millega määrati Keskkonnaministeerium EL-i keskkonnarahastamisvahendi LIFE + elluviimist korraldavaks asutuseks.

Selline otsus tuleneb eelõige sellest, et Keskkonnaministeerium on LIFE+ eelnõu osas valdkondlikult pädev asutus, kes koordineerib riikliku keskkonnastrateegia ja Euroopa Liidu 6. keskkonnategevuskava eesmärkide poole liikumist.

Programm LIFE on Euroopa Liidu liikmesriikide keskkonnaprojektide kaasrahastamise programm, mis algatati 1992. aastal ning LIFE+ on programmi neljas faas. LIFE+ rakendamise aluseks on Euroopa Parlamendi ja Nõukogu praegu alles eelnõu staadiumis olev määrus keskkonnarahastamisvahendi (LIFE+) kohta.

LIFE+ elluviimist hakkab korraldama Euroopa Komisjon, kellel saab ilmselt olema õigus delegeerida osa eelarve täitmise ülesandest siseriiklikele avalik-õiguslikele asutustele või eraõiguslikele asutustele.

Valitsuse otsusest tulenevalt on keskkonnaminister volitatud esitama ettepaneku Euroopa Komisjonile Euroopa Liidu keskkonnarahastamisinstrumendi LIFE+ rakendamist korraldava asutuse määramiseks.

LIFE+ rakendamine on suunatud eelkõige Euroopa Liidu 6. keskkonnategevuskava eesmärkide elluviimise kaasaaitamiseks. Euroopa Liidu rahaeraldis Eestile on ette nähtud uue keskkonnarahastamisvahendi LIFE+ kaudu aastateks 2007-2013 ja seda saab kasutada peamiselt looduskaitseks, keskkonnapoliitikate väljatöötamiseks ja keskkonnaalaseks teavitustööks.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 02.11.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.