Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talvekuu tõi kaasa korraliku talve (2006-11-02 00:46:22)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 1. novembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Eelmise nädalalõpu esimese tõsise külmalaine ja kohatise lumikatte lõpetas teisipäeval-kolmapäeval aktiivne madalrõhkkond. Neljapäeval ja reedel mõjutab meid juba selle õhukeerise lääneosa, taas saab valdavaks külm põhjavool, mis toob talvised ilmad tagasi. Põhjatuule kiirus ulatub neljapäeval 18-20, reedel veel 16-18 m/s. Neljapäev on pilvine, lumesaju ja tuisuga. Õhutemperatuur püsib ööpäevaringselt -4...0, saartel kuni +2 kraadi piires. Reedel on oodata enam selginemisi, lund sajab hooti ning õhutemperatuur jääb -5...+1 kraadi vahemikku. Nädalavahetusel mõjutab meie ilma kõrgrõhuhari. Lumehoogude võimalus on suurem laupäeva öösel ning pühapäeva päeval Kirde-Eestis. Põhja- ja loodetuul nõrgeneb 2-8 m/s, ööl vastu laupäeva on rannikul veel iile 13 m/s. Öösiti tuleb külma 3...8, kohati kuni 10 kraadi, päevane õhutemperatuur jääb -2...-4 kraadist sisemaal 0...+2 kraadini saartel. Esmaspäeval-teisipäeval liigub uus madalrõhukese Läänemerelt kagusse. Esmaspäeva öö on veel vahelduvalt pilves, nõrga läänetuulega ja külma tuleb 5...10 kraadi. Päeval pilvisus tiheneb, mitmel pool tuleb lörtsi ja lund, saartel ka vihma. Tuul pöördub kagusse, puhudes 4...8, rannikul kuni 11 m/s, õhutemperatuur tõuseb -1...+5 kraadini. Teisipäeval öösel pöördub tuul itta, päeval põhja, puhudes 3-8 m/s. Ilm on muutlikult pilves, hooti sajab, enamasti lund. Õhutemperatuur jääb -3...+2 kraadi piiresse. Kolmapäev tuleb muutlikult pilves ja suurema sajuta. Puhub mõõdukas põhjakaarte tuul. Öisel ajal tuleb külma 3...8 kraadi, päevane õhutemperatuur jääb -5 ja +1 kraadi vahele.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame -3 kraadist Ida-Eestis +3 kraadini saartel, mis on kuni 3-4 kraadi alla normi. Sademeid on oodata 20 mm Ida-Eestis 35 mm-ni saartel, seda on ligi 2 korda üle normi.”
 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.