Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA pikendab majanduse mitmekesistamise toetuse taotluste vastuvõttu (2006-10-31 19:08:44)


Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) pikendas 31. oktoobril Riikliku Arengukava meetme 3.3 “Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas” taotluste vastuvõtmise tähtaega kuni 20. novembrini, varem oli taotluste vastuvõtt kavas lõpetada oktoobri lõpus.

“Otsustasime taotlejatele soovidele vastu tulla ning tähtaega veel edasi nihutada,” põhjendas PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal otsust taotlusvooru pikendada. Hämmal lisas, et paljud taotlejad, kes pole oma taotlusi veel esitada jõudnud, kuid kellel on kindel huvi toetust taotleda, on palunud ajapikendust.

Majanduse mitmekesistamise toetuse taotluste vastuvõtt algas 25. septembril ning pidi esialgu kestma 18. oktoobrini. Kuna selle ajaga laekus oluliselt vähem taotlusi kui prognoositi, pikendati seejärel taotlusvooru oktoobri lõpuni. teisipäeva hommikuse seisuga oli PRIA-le laekunud 79 taotlust kokku 22 miljonile kroonile. Selle toetuse eelarves on tänavuseks aastaks ette nähtud 57 miljonit krooni.

Sel aastal on võrreldes 2004. aasta taotlusvooruga oluliselt täpsustatud toetuse saamise tingimusi. Tegevused, mida mitmekesistasmise meetme raames toetatakse, on maaturismi arendamine, käsitöönduslik tegevus, teenuste osutamine ja toiduainete töötlemine. Maksimaalsed toetusmäär on käsitöönduse ja toiduainete töötlemise puhul on 600 000 ning turismi ja teenindusega seotud tegevuste puhul 400 000 krooni aastas.

Võrreldes varasemate aastatega on muutunud ka toetuse jagamise tingimused - kui varem rahuldati taotlused nende esitamise järjekorras, siis tänavu moodustatakse paremusjärjestus ja eelarvevahendid jaotatakse võrdselt kahe taotlejagrupi vahel.

Lisainfot saab PRIA keskusest Tartus, piirkondlikest büroodest ning PRIA koduleheküljelt http://www.pria.ee/riiklikud_toetused/maapiirkonnas_majand_1/

 

Allikas: PRIA 31.10.2006 pressiteade.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.