Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valiti Aasta põllumees 2006 (2006-10-31 18:48:36)


Aasta põllumeheks 2006 valiti AS Sagro juhatuse esimees Kalle Reiter. Sel aastal antakse Aasta põllumehe tiitel välja juba kuuendat korda. Tegemist on Eesti põllumajandussektori ühe mainekama üritusega.

Oma tervitussõnavõtus Aasta põllumees 2006 valimistel rõhutas põllumajandusminister Ester Tuiksoo teadmistepõhise majanduse olulisust Eesti põllumajanduse tulevikusuunana.

Ministri sõnul tähendab teadmistepõhine majandus laiemalt uute, eesrindlike teadmiste ja kogemuste omandamist ning rakendamist.

“Vajadus teadmistepõhise majanduse järele on ilmne, sest pärast 2013. aastat tuleb meie põllumeestel toime tulla vähenevate toetuste tingimustes. See aga tähendab, et tuleb tõsta meie põllumajandustootmise konkurentsivõimet, tegutseda efektiivsemalt ja mõtestatumalt. Palju räägitakse toetustest ja liiga vähe sellest, et toetused on vaid üks arengule kaasaaitamise tee,” nentis Tuiksoo. Ministri sõnul iseloomustab Aasta Põllumehe nominente just soov areneda, õppida ja omandada uusi kogemusi.

Tuiksool jagus tänase Aasta põllumehe, nagu ka eelmise aasta nominentide ja tiitliga pärjatute kohta vaid kiidusõnu. “Nad kõik on aidanud kaasa´Eesti põllumajanduse ja maaelu arengule, tõstnud selle mainet ning kinnitanud oma tegevusega meie põllumajandustootmise perspektiivikust,” tõdes põllumajandusminister Tuiksoo.

Ministri sõnul polnud üheksakümnendate algus ja teine pool meie põllumajandusele kerged – reformide käigus vähenes põllumajanduse osatähtsus majanduses, vähenes tööjõu hõivatus ning kasvas tööpuudus. “Kuid Euroopa Liiduga liitumise eel ja selle järel on meie põllumajandus ja kogu maaelu tõusuteel. Seda kinnitab statistika ja seda usub avalike arvamuste uuringute kohaselt ka eesti rahvas.”

“Minu sooviks on, et me ei kahtleks oma põllumajanduse ja maaelu tulevikus,” ütles minister Tuiksoo.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 31.10.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.