Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maailmapanga esindajad tunnustasid Eesti keskkonnaprojekte (2006-10-30 17:10:39)


Eelmisel, s.o 43. nädalal Eestis viibinud Maailmapanga esindajad tutvusid Balti mere piirkondliku projekti (BSRP) raames läbiviidavate töödega ja andsid Eesti keskkonnaprojektidele hea hinnangu.

Maailmapanga ja Põhjamaade keskkonnaprojektide finantskorporatsiooni (NEFCO) pikaajaline koostööprojekt algas 2003. aasta novembris. Selle I etapis osalesid Balti riigid, Kaliningradi ning Venemaa loodeosa alad (St Peterburi ümbrus ja Lõuna-Karjala). Kokku toetati neis piirkondades 24 tootmisüksusesse tehtavaid investeeringuid, neist üheksa asub Eestis.

"Nii Eestit kui ka lähinaabreid hõlmav rahvusvaheline keskkonnakaitse suurprojekt lähtub korraga mere- ja maismaa kaitsest," tutvustas Keskkonnaministeeriumi asekantsler Harry Liiv. "Tegevus jaguneb kolmeks: põllumajanduse osas koolitatakse põllumajandustootjaid ja toetatakse sõnnikumajanduse parandamiseks tehtavaid investeeringuid; veeseire ja hindamise osas analüüsitakse vee kvaliteeti ja selle muutusi Eesti jõgedes ning rajatakse uus Jänijõe veeseirejaam; ranna-alade haldamises keskendutakse Kihnu väina merepargis osalevates valdades ranna-alade hooldamisele ja maakasutajate koolitusele; samuti korrastatakse Paadrema jõe lõheliste kudemiskohad," loetles Liiv.

Maailmapanga missioon külastas Mäo Põllumajandusühistut, kus hiljuti lõpetati Mündi farmi sõnnikuhoidlate rekonstrueerimine, Jänijõe seirejaama, Maamajanduse Infokeskust ja Tallinna Tehnikaülikooli Mereinstituuti.
Juba ära tehtud ja kavandatud tööde põhjal andsid Maailmapanga esindajad Eestile hea hinnangu.

Näiteks toonitasid külalised, kui oluline on 2007. aasta alguses nitraaditundlikul alal tööle hakkav Jänijõe seirejaam, mis kindlustab veeseire pinna- ja põhjaveest. Seirejaama abil saab selgemaks, kui palju väetisi, taimekaitsevahendeid jne põllumajandustootmises kasutatakse ja kui palju neist veekogusse või põhjavette kandub.

Maailmapanga delegatsiooni kuulusid William Sutton, Barbara Letachowicz, Solvita Klapare ja John Stewart, neid saatis Kaj Granholm HELCOM projektijuhtimisüksusest. Lisaks Keskkonnaministeeriumi asekantslerile Harri Liivile ja ministeeriumi veeosakonna nõunikule Tiiu Raiale kohtusid delegatsiooniga Maamajanduse Infokeskuse projektijuht Ain Kendra ning Tallinna Tehnikaülikooli Keskkonnatehnika Instituudi direktor professor Enn Loigu.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 30.10.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.