Eesti toidu kuu kuulutatakse avatuks 3. septembril kell 12 Vääna Mõisakoolis kogupereüritusega "Lapsed köögis", mida korraldab Maaeluministeerium koostöös Kahvliahvi kokakooliga. Septembris kolmandat korda korraldatav Eesti toidu kuu ühendab üle 30 kodumaisele toidule pühendatud ürituse ja festivali.
"Nagu kõigi asjade puhul, saab ka armastus hea toidu vastu alguse lapsepõlvest," ütles maaeluminister Tarmo Tamm. "Laste ja noorte kultuuriaastal pühendasime toidukuu just lastele ja noortele."
"Kutsun üles kõiki osa võtma Eesti toidu kuust ja sellega toetust avaldama kvaliteetsele ja maitsvale Eesti toidule. Kodumaine toit on väärtus, Eesti põllumehed ja toidutootjad töötavad iga päev selle nimel, et saaksime katta oma toidulaua värske kodumaise toiduga," lisas Tamm.
"Tulge kõik uudistama inspiratsiooni-tulevärki, mida Kahvliahvi kokakooliga pakume," kutsus kokakooli eestvedaja Merle Liivak. "Kaunistame ja sööme ära hiiglasliku tordi, millel kujutatud laste unistuste linnamaastik; keerutame kokku ägedaid ja lihtsaid roogi nagu kohalikust toidukraamist pungil wrap või smuutipudrud. Teeme telesaatest Rakett 69 tuntud teadlase Aigar Vaigu juhendamisel toiduteaduse eksperimente. Avatud on hoogne koogiturg, kus lapsed müüvad ägedaid ise tehtud küpsetisi."
Eesti toidu kuu kestab septembrist oktoobri alguseni. Eesti toidu kuu puhul võtavad kodumaise tooraine oma menüüdes tähelepanu alla ka mitukümmend Eesti toidutee võrgustikku kuuluvat Eesti maapiirkondade restorani.
Lähemalt Eesti toidu kuu ja avaürituse kohta saab lugeda www.eestitoit.ee.
Eesti toidu kuud tähistati esmakordselt 2015. aasta septembris. Eelmisel aastal külastas Eesti toidu kuul korraldatud üritusi ligi 75 000 inimest, aasta varem 65 000 inimest. Toidukuu on osa müügiedenduskavast "Eesti toit 2015-2020", mille alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine ja avatud toidutööstuste nädal.
Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade