Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Fotokonkurss "Läänemere rannikul" on lõppenud (2006-10-27 19:46:18)


Juba teist aastat toimus Eesti Keskkonnaministeeriumi, Soome Keskkonnaministeeriumi ja Peterburi linna looduskasutuse, keskkonnakaitse ja ökoloogilise turvalisuse komitee koostöös keskkonnafoto konkurss, millel esines seekord edukalt ka Eesti noor fotograaf.

Konkursi "Läänemere rannikul" eesmärgiks on leida uusi ja huvitavaid fotosid merest ja ranniku looduskeskkonnast Läänemere piirkonnas. Samuti soovivad korraldajad innustada inimesi kaitsma ümbritsevat looduskeskkonda ning mõistma puhta elukeskkonna vajalikkust.

Konkursile esitas 59 autorit kokku 156 fotot. Osavõtt toimus kahes kategoorias: üldine ja noorte kategooria (viimasesse kvalifitseerusid kuni 1988. a sündinud). Üldises kategoorias osales 45 fotograafi (23 meest ja 22 naist) 124 fotoga, noorte kategoorias 14 noorfotograafi (5 tüdrukut ja 9 poissi) 32 fotoga. Kõige noorem fotograaf oli 11- ning vanim 65-aastane.

"Konkursile esitatud fotodel oli jäädvustatud Läänemere rannikuala erinevust ja kaunist loodust, kuid oli pilte ka risustatud ranna-aladest, 2005. aasta jaanuaritormist, naftareostusest," ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnahariduse büroo peaspetsialist Carmen Raudsepp, hinnates konkursi õnnestunuks. "Sellel aastal laekus fotosid poole rohkem kui mullu, suur tänu kõigile osalejatele."

Fotode hindamisel arvestas žürii nii kunstilist kui ka keskkonnaalast aspekti. Eesti žüriisse kuulusid Urmas Tartes, Val Rajasaar, Anari Lilleoja ja Carmen Raudsepp. 11. oktoobril toimunud koosolekul valiti välja 20 üldkategooria ja 8 noorte kategooria fotot, mis saadeti Helsingisse rahvusvahelisele žüriile hindamiseks. Lisaks otsustas Eesti žürii nimetada Keskkonnaministeeriumi eripreemia saajateks üldkategoorias Hermes Sarapuu foto “Loojuv noorkuu” ning noortekategoorias Arvi Andersoni foto ”Hõbesalu”.

16. oktoobril valis rahvusvahelise žürii Helsingis välja 3 võitjat üldises ja noortekategoorias. Žüriisse kuulus 2 esindajat Soomest, 2 Venemaalt ja 2 Eestist. Fotode hindajad lähtusid fotode keskkonnaalasest ja kunstilisest aspektist ning fotoga antavast sõnumist.

Rahvusvaheline žürii valis välja kolm parimat mõlemas kategoorias:

Üldkategooria:
1. koht (700 EUR) Johan Andersoni foto "Saalis" (Soome),
2. koht (350 EUR) Kolovsky Zakler foto "No name" (Venemaa),
3. koht (150 EUR) Dmitry Provotorov "The Bank" (Venemaa).

Noorte kategooria:
1. koht (300 EUR) Maxim Sukmanovi foto "Kronstadt's forts" (Venemaa),
2. koht (200 EUR) Arvi Andersoni foto "Naissaar" (Eesti),
3. koht (100 EUR) Arvi Andersoni foto "Hõbesalu" (Eesti).

Auhinnatseremoonia toimub 1. novembril Helsingi Linnahallis.

Rahvusvahelisele žüriile hindamiseks esitatud fotodest koostatakse näitus, mida saab näha nii Soomes, Venemaal kui ka Eestis. Keskkonnaministeeriumisse jõuab näitus veel tänavu detsembris.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 27.10.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.