Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu Ülikool laiendab eritingimustega õppima pääsevate üliõpilaste ringi (2006-10-27 15:07:20)

 

Tartu Ülikooli nõukogu võttis 27. oktoobril vastu Tartu Ülikooli 2007/2008. õppeaasta vastuvõtueeskirja, millega muudab ning laiendab eritingimustega õppima pääsevate üliõpilaste ringi.

Esmakordselt võtab Tartu Ülikool eritingimustel tasuta õppima neli kõrgeima punktisumma saanud erivajadustega üliõpilaskandidaati, neist kaks päevasesse õppesse ja kaks avatud ülikooli. "Tartu ülikool soovib õppima võtta parimad üliõpilaskandidaadid, kuid peab väga tähtsaks arvestamist ka inimestega, kelle jaoks ülikooli astumine võib tavatingimustes olla raskendatud," ütles TÜ õppeprorektor professor Birute Klaas.

Ilma konkursita hakatakse riigieelarvelistele õppekohtadele vastu võtma Eesti avalike ülikoolide kvaliteedileppega liitunud ülikoolide bakalaureuseõppe /cum laude/ lõpetanuid, kes on läbinud õppekavas kehtestatud eeldusained või kelle varasemad õpingud on tunnistatud eeldusainete nõuetele vastavaks.

Konkursita võetakse riigieelarvelistele õppekohtadele vastu ka kõik üliõpilaskandidaadid, kelle akadeemilise testi punktisumma on 80 punkti või rohkem. Vastuvõetute ringi laiendatakse ka riigieelarvevälistele õppekohtadele ning tasulisele õppekohale võetakse vastu üliõpilaskandidaadid, kelle akadeemilise testi punktisumma on 70 punkti või rohkem.

Uuendusena lisatakse gümnaasiumi kuld- ja hõbemedaliga lõpetanud üliõpilaskandidaatide punktisummale kolm konkursipunkti. Laieneb ka olümpiaaditulemuste alusel ülikooli vastuvõtt. Varasema kolme parema olümpiaadidel osalenu asemel võetakse järgmisel aastal vast üleriigilist aineolümpiaadide viis paremat ja kõik rahvusvahelistest aineolümpiaadidest osavõtnud.

Ülikooli pikendab dokumentide vastuvõtuperioodi. Kellel pole võimalik juulis ülikooli dokumente tuua, saab oma paberid ära tuua juba alates kevadsemestri algusest ülikooli õppeosakonna vastuvõtutalitusse.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 27.10.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.