Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Reedel ja laupäeval on oodata esimest sügistormi (2006-10-27 07:32:57)

 

Reedel ja laupäeval, 27. ja 28. oktoobril on oodata tormi tuule kiirusega kuni 30 meetrit sekundis ja meretaseme tõusuga kuni 140 sentimeetrit üle keskmise, ennustab Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituut (EMHI).


EMHI prognoosi kohaselt tõuseb tuul neljapäeva õhtul merel ja saartel 12-17 meetrini sekundis ning ööl vastu reedet jätkub lõunast ja edelast puhuva tuule tugevnemine 15-20 meetrini sekundis, teatas EMHI.

Reedel on tuule kiirus 17-22 meetrit sekundis, puhanguti 25 meetrit sekundis.

Prognoosi kohaselt on kõige tugevamat tormi oodata ööks vastu laupäeva, mil  tuul pöördub läände ja loodesse ning tuule kiirus on nii maal kui merel 15-20 meetrit sekundis, tuuleiilid võivad ulatuda aga 25-30 meetrini sekundis.

Sellise kiirusega tuul tekitab tuulemurdu ning võib kahjustada majade katuseid ja elektriliine.

Lähenev torm toob endaga kaasa kiire meretaseme tõusu Eesti rannikul, seda eriti Pärnu ja Narva lahtedes.

Keskmise lähedane meretase hakkab tõusma juba reede keskööl ja saavutab pideva, suhteliselt ühtlase tõusu järel reedel kella 15ks Pärnus +100…110 cm, kolm tundi hiljem Narva lahes +120…130 cm.

Meretaseme maksimumile järgneb mõlemas lahes mõnetunnine langus, u 10-20 cm võrra ja seejärel uus tõus, mis Narva lahes ei tohiks esimest maksimumi ületada, seega jääb seal maksimaalseks veeseisuks +120…130cm. Pärnus on aga teine maksimum, mis saabub reedel kell 21  ja võib ulatuda +135…140 sentimeetrini.

Tallink teatas, et tormi tõttu on reedel ja laupäeval tühistatud kõik Tallinki kiirlaevade väljumised Tallinnast ja Helsingist. Samas toimub mõlemal päeval kaks erireisi Romantika ja Victoriaga. Ka Linda Line'i tiiburlaevad ei liikle reedel ja laupäeval. Nordic Jet Line'is seni otsust pole tehtud.

Allikas: www.etv24.ee 26.10.2006, Berit Nuka, Ott Ummelas


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.