Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Talv koputab uksele (2006-10-26 11:04:58)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 25. oktoobril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

”Eelmise nädala jahenemise järel on alates pühapäevast Eesti kohal domineerinud taas normist märgatavalt soojemad õhumassid. Eriti soe oli teisipäev, mil temperatuurimaksimumid tõusid kohati 16-17 kraadini. Samas on juba enam kui nädala Skandinaavia kesk- ja põhjaosas ilm varatalvine, õhutemperatuurid jäävad nullist madalamale ja maha on sadanud lumi. Lähipäevil on ilma märgatavat külmenemist oodata ka meil. Neljapäevane ilm on vahelduvalt pilves, õhtul läheneb läänest uue madalrõhkkonna sajuala. Tuul pöördub lõunasse, tugevnedes õhtuks 4-8, puhanguti 13 meetrini sekundis, sooja tuleb 7...12 kraadi. Reedel ja Laupäeval liigub aktiivne tormitsüklon Lõuna-Skandinaaviast üle Soome Venemaale. Reedel asume madalrõhkkonna soojas kaguosas, laupäeval alustab loodest pealetungi külm õhumass. Kogu reede ja ööl vastu laupäeva valdab pilves ja vihmane ilm, sadu on paiguti tugev. Lõuna- ja edelatuule puhangud ulatuvad reede päeval rannikul 20 m/s, ööl vastu laupäeva puhub läänetuul kuni 21 m/s. Sooja on reede öösel 5...11, päeval 9...14 ja ööl vastu laupäeva 4...8 kraadi. Laupäeva päeval on pilves selgimistega ilm, mitmel pool sajab vihma, õhtupoolikul kohati ka lörtsi. Puhub loodetuul 6-11, rannikul kuni 18 m/s, õhutemperatuur langeb, jäädes +3...+7 kraadi vahele. Pühapäeval on vahelduvalt pilves ilm, öösel sajab kohati lörtsi. Loode- ja põhjatuul nõrgeneb päevaks 4-8 m/s, rannikul võivad puhangud ulatuda veel 12 m/s. Õhutemperatuur jääb öösel -1...+4 ja päeval 0...+5 kraadi vahele. Esmaspäeva öö on nõrga põhjatuulega, vahelduvalt pilves ning õhk külmeneb -3...-7 kraadini. Päeval on ilm vahelduva pilvisusega ja peamiselt sademeteta. Tuul puhub loodest kiirusega 3-7 m/s. m/s, õhutemperatuur jääb 0 ja +5 kraadi vahemikku. Teisipäev on vahelduvalt pilves ja olulise suurema sajuta. Tuul pöördub põhjakaartesse ja nõrgeneb, öine õhutemperatuur jääb -3...+2 ja päevane -1...+5 kraadi piiresse. Kolmapäeval on oodata uut tsüklonit, mille kese möödub praeguste prognooside järgi Eestist lõunapoolt. Sel juhul on 1. novembril vähemalt Mandri-Eestis oodata korralikku lumesadu ja miinuskraade ka päevasel ajal. Saartel püsib mere mõjul õhutemperatuur 0 kraadist kõrgemal.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +3 kraadist Ida-Eestis +7 kraadini saartel, mis on normi piires. Sademeid on oodata 25 mm Ida-Eestis 40 mm-ni saartel, seda on umbes 2,5 korda üle normi.” 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.