Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Soome juhtiv Euroopa Liidu asjatundja peab Tartu Ülikoolis loengu… (2006-10-26 10:28:11)

 

Reedel, 27. oktoobril kell 17 peab Tartu Ülikooli aulas avaliku loengu Turu Ülikooli politoloogia professor Esko Antola, kes räägib Euroopa Liidust väikeste riikide vaatenurgast.

Ingliskeelse loengu "Finland in the EU Presidency - A Small State perspective" juhatab sisse Soome suursaadik Jaakko Kalela, teemat kommenteerib riigikantselei Euroopa Liidu asjade direktor Gert Antsu.
Loengut juhib TÜ Euroopa õpingute erakorraline professor Thomas Pedersen.

Professor Esko Antola on Soomes üks hinnatuimaid Euroopa Liidu asjatundjaid ning ta on avaldanud üle 180 teadusliku raamatu ja artikli. Antola tegeleb selliste Euroopa integratsiooniga seotud teemadega nagu Euroopa Liidu reformid ning üldine välis-ja julgeolekupoliitika, transatlantilised välissuhted, väikesed rigid Euroopa Liidus, majanduspoliitika ning koordinatsioon majandus- ja rahaliidus.

Professor Antola on õpetanud paljudes Soome ülikoolides. Ta oli Turu Euroopa uuringute instituudi üks asutaja ning selle juhataja. Ta on ka Tartu Ülikooli Euroopa kolledz(i nõukogu liige. Praegu tegutseb professor Antola projektijuhina Turus Läänemerekeskuses, mille tegevuse pearõhk on Läänemere majanduspiirkonna dimensioonide avardamisel ning selle tähtsuse rõhutamisel Euroopa Liidus.

Tegemist on kaheksanda loenguga Soome tippteadlaste loengute sarjast Tartu Ülikoolis, mis saab teoks koostöös Soome suursaatkonna, Soome instituudi, Tartu Ülikooli ning Turu Ülikooli ja Tartu ÜlikooliGranö-keskusega. http://www.finst.ee/tegevus/grano/antola.html

Loengu otseülekannet saab vaadata veebist aadressilt http://video.ut.ee. Varasemaid loengud: http://www.ut.ee/127714.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 26.10.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.