Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Valga veeprojekt varustab linnarahva joogivee ja kanalisatsiooniga (2006-10-24 18:52:51)

 

Neljapäeval, 26. oktoobril kell 14 toimub Valgas (AS Valga Vesi kontori juures, Metsa tn 30) Valga vee- ja kanalisatsioonivõrgu laiendamise projekti pidulik lõpetamine. Projekti üheks eestvedajaks oli Keskkonnaministeerium.

2004. aastal alanud ja kaks aastat kestnud projekti raames sai ligi 90 protsenti Valga linna elanikest ühisveevärgi ja -kanalisatsiooniga liitumisvõimaluse. Selleks ehitas Merko Ehitus AS koos alltöövõtjatega Valga linnas 27 km vee- ja sama palju kanalisatsioonitorustikku, 3 km survekanalisatsioonitorustikku, 6 km sadeveetorustikku ning 6 kanalisatsiooni ülepumplat Kolde, Perve, Lõuna, Rohelise, Oru ja Torni tänava ääres.

Paremate liitumisvõimaluste tagamiseks rajati ka üle 1000 uue vee- ja kanalisatsioonitorustiku majaühenduse ning renoveeriti juba olemasolevaid ühendusi.

”Selle projektiga astusime pika sammu edasi eelkõige Valga linnarahva varustamisel kvaliteetse joogivee ja kanalisatsiooniteenusega," ütles keskkonnaminister Rein Randver projekti lõppemise puhul. "Kuid kasu saavad sellest projektist teisedki, sest väheneb keskkonna saastatus, mis omakorda aitab kaasa elukeskkonna paranemisele."

Minister tuletas meelde sedagi, et Eesti riik võttis liitumisel Euroopa Liiduga endale kohustuseks tagada elanikele kvaliteetne joogivesi ja kanalisatsiooniteenus. "Selleks vajalikke projekte aitab väga suures osas rahastada Euroopa Liit," märkis minister.

Valga vee- ja kanalisatsioonivõrgu laiendamisprojekti maksumus oli 134 miljonit Eesti krooni, seda rahastasid Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond, Eesti riik (ca 23 mln krooni), SA Keskkonnainvesteeringute Keskus, AS Valga Vesi ja Valga linn.

Ettevalmistamisel on uus EL Ühtekuuluvusfondi projekt, millega on plaanis rekonstrueerida veel alles jäänud halvas seisus torustikud Valga kesklinnas ning laiendada ühisveevärk ja -kanalisatsioon ka neile tänavatele, kus see praegu puudub.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 24.10.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.