Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügisilmad jätkuvad (2006-10-19 14:53:07)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 18. oktoobril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Eesti ilm on sattunud järjest raevukamaks muutuvate läänetsüklonite meelevalla alla, mis on aastaajale tüüpiline. Neljapäeval ja reedel riivab meid Lapimaalt kagusse liikuva külma kõrgrõhkkonna edelaserv. Tuul puhub idast ja kagust kiirusega  1–4 (reedel kuni 7) m/s. Ilm on vahelduva pilvisusega, sajab vähest vihma, mille sekka Kirde-Eestis võib ka lörtsi tulla. Öösiti on sooja  2–7, maapinnal ja Kirde-Eestis ka õhus võib olla öökülma kuni –2 kraadi. Ida-Eestis on kõrgrõhkkonna mõju tuntav ka veel laupäeva öösel ja hommikul, samal ajal kui lääne poolt läheneb juba uus sooja niiske õhuga madalrõhuala. Ilm on laupäeva öösel vähese ja vahelduva pilvisusega, puhub kagutuul kiirusega 4–8 m/s ja õhutemperatuur on 0 kuni +4 kraadi, Kirde-Eestis võib õhutemperatuur langeda –3 kraadini. Laupäeva päeval on oodata pilves selgimistega ja vihmasadudega ilma, puhub kagutuul 3–6 m/s ja sooja on 4–8 kraadi. Edasi liigub katkematu madalrõhkkondade jada üle Põhjamere ja Skandinaavia itta, tuues meile sooja ja niisket õhku juurde. Pühapäevast kolmapäevani püsib õhutemperatuur öösiti +5 kuni +12 ja päeval +7 kuni +13 kraadi piires. Puhuvad peamiselt lõunakaarte tuuled  3–8 m/s, vaid esmaspäeval on oodata pisukest kõrgrõhuharja nõrga muutliku tuulega. Vihmahooge tuleb sageli, rohkem sajab pühapäeval ja kolmapäeval.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +4 kraadist Kirde-Eestis (normilähedane) +10 kraadini saartel (2 kraadi üle normi). Sademeid on oodata üsna ühtlaselt 15–20 mm, mis on norm või veidi üle selle. 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.