Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA pikendas majanduse mitmekesistamise toetuse taotluste vastuvõtuaega (2006-10-18 17:51:16)

 

Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) pikendas 18. oktoobril Riikliku Arengukava meetme 3.3 “Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas” taotluste vastuvõtmise tähtaega kuni oktoobri lõpuni, algselt oli taotlusvooru lõpuks planeeritud 18. oktoober.

“Praeguseks on PRIAsse laekunud alla poolesaja taotluse, mida on oluliselt vähem, kui me prognoosisime,” ütles PRIA peadirektori asetäitja Jaanus Hämmal. Taotluste vastuvõtt algas PRIA piirkondlikes büroodes 25. septembril ning kokku on selle toetuse eelarves tänavuseks aastaks ette nähtud 57 miljonit krooni.

Hämmali sõnul võib põhjuseid, miks taotlusi on oodatust vähem laekunud, olla mitmeid. “Sel aastal on oluliselt täpsustatud toetuse saamise tingimusi ning toetatavate tegevuste ringi koomale tõmmatud,” tõi Hämmal välja ühe võimaliku põhjuse. Ilmselt arvasid paljud taotlejad ka, et pole mõtet taotlust esitada, kuna raha nagunii ei jätku. “Selle pärast pole küll mõtet taotlust esitamata jätta, sest praeguseks laekunud taotlustega on kaetud vaid viiendik kogu ettenähtud toetussummast,” ütles Hämmal ning kutsus kõiki soovijaid üles kindlasti taotlust esitama.

Tegevused, mida mitmekesistasmise meetme raames toetatakse, on maaturismi arendamine, käsitöönduslik tegevus, teenuste osutamine ja toiduainete töötlemine. Maksimaalsed toetusmäär on käsitöönduse ja toiduainete töötlemise puhul on 600 000 ning turismi ja teenindusega seotud tegevuste puhul 400 000 krooni aastas. Toetust saab taotleda ainult ühele valdkonnale neljast võimalikust. Tänavu ja 2004. aastal kokku on taotlejal võimalik selle meetme raames saada kuni 1 564 660 krooni toetust.

Võrreldes varasemate aastatega on muutunud ka toetuse jagamise tingimused: varem rahuldati taotlused nende esitamise järjekorras,  tänavu moodustatakse paremusjärjestus ja eelarvevahendid jaotatakse võrdselt kahe taotlejagrupi vahel.

 

Allikas: Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) 18.10.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.