Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sügisest muutub koolipiima taotlemise kord (2004-08-27 12:51:49)
Põllumajandusminister Ester Tuiksoo allkirjastas 27. augustil määruse, mis kehtestab uue koolipiimatoetuse taotlemise korra, toetatavad piimatooted ja nende piirhinna.
Käesoleval õppeaastal rakendub koolipiimatoetus Euroopa Liidus kehtiva skeemi alusel.
Koolipiimatoetust saab taotleda joogipiimale, aromatiseeritud piimale, maitsestamata piimajogurtile või hapupiimale. Toetatavaks maksimumkoguseks on 0,25 liitrit piima või piimatoodet koolipäevas ühe lapse kohta.
Toetust saavad taotleda õppeasutused ise või siis kirjalikul kokkuleppel vastava õppeasutusega ka kooli asukohajärgne omavalitsus, koolile piimatooteid pakkuv ettevõtja või muu õppeasutust esindav isik.
Enne toetuse taotlemist peab taotleja saama heakskiidu Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ametilt (PRIA) ning tema andmed peavad olema kantud põllumajandustoetuste ja põllumassiivide registrisse.
Varasemaga võrreldes muutub nüüd ka koolipiimatoetuse väljamaksmise kord. Kui seni maksti koolipiimatoetust ettemaksuna, siis käesolevast aastast makstakse toetus välja tagantjärele kindlal perioodil tarbitud koguste alusel.
Toetust saab taotleda kaks korda aastas. Selle õppeaasta sügisene taotlusperiood kestab 1.oktoobris kuni 31.detsembrini ja kevadine 1.jaanuarist kuni 30.juunini.
Pärast määruse jõustumist saadab PRIA potentsiaalsetele koolipiimatoetuse taotlejatele uue koolipiimasüsteemi tutvustava infovoldiku.
Koolipiimatoetuse eesmärgiks on suurendada piima ja piimatoodete tarbimist eelkooliealiste laste ning kooliõpilaste hulgas, aidates kaasa laste tervislike eluviiside väljakujunemisele.

Allikas: Põllumajandusministeeriumi pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.