Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Aroonia nime osas selgus majja! (2006-10-17 16:22:37)


Varem tunti musta arooniat ladinakeelse nime all Aronia melanocarpa. Mõni aeg tagasi muutis taimenimekomisjon senist seisu. Nüüd on mitmedki aednikud nõutud: kuidas meil aastakümneid kasvatatavat arooniat ikkagi nimetada?

Vastuse annab taimenimekomisjoni liige Sulev Savisaar:

”Meie kõige levinum ja tavalisem aroonia on must aroonia (Aronia × prunifolia), veel täpsemalt Mitšurini aretatud sort 'Tšernoplodnaja'. See on Ameerikas looduslikult kasvava tumeda aroonia (Aronia melanocarpa) hübriid punase arooniaga (Aronia arbutifolia). Musta aroonia esivanemad on meil vähetuntud, must aroonia aga väga tuntud. Must aroonia oli endises Nõukogude Liidus väga tuntud aedliik, mujal maailmas aga vähetuntud.

Arooniate nimed muudeti 24. novembril 2005 eestikeelsete taimenimede komisjoni poolt. Internetis üleval olev EESTIKEELSETE TAIMENIMEDE ANDMEBAAS peegeldab taimenimenduse kõige uuemat seisu. Kui on vastuolu mõnede raamatutega või dokumentidega (seaduste, määrustega), siis tuleks eelistada interneti andmebaasi. Nimekomisjon käib koos regulaarselt, tegeldes nii probleemsete nimedega, nimede korrastamisega kui ka hädalistele uute taimenimede väljamõtlemisega.”


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.