Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli vana aed taassünnib uues kohas (2006-10-15 07:35:02)


Tänavune sügis on Raja aias eriline, vana aed valmistub taassünniks uues kohas ja uuel kujul. Aed leiab uue kodu praeguse peahoone taga, kus lisaks moodsale kasvuhoonele rajatakse ka rikkalik valik õppekollektsioone. Elu muutub üha. Kuigi langevate vahtralehtede ja sinetavate astripeenardega vana aed tekitab nostalgilist meeleolu, ootame uue aia valmimist.

Kolletamispäeval jõuab pensioniikka Andi Normet. Tema tulekuga meie ülikooli puhkesid Raja aias õitsele tulbi- ja nartsissiväljad. Gladioolide rikkalik sortiment tõi maaülikooli aeda kokku huvilisi üle Eesti ja Andi Normeti korraldatud lillepäevadel kogusid tarkust nii tudengid kui ka iluaiandushuvilised. Andi Normet tuli maaülikooli 2002. sügisest õpetama iluaiandust ja katmikkultuuride erikursust. 15. maist 2003 sai temast aianduse instituudi Raja õppekatseaia juhataja. Sibullillede, katmiklillekasvatuse, toataimede asjatundjana leidis ta aiajuhataja ameti kõrval õppejõuna head rakendust. Iluaiandus on aianduse suuremaid valdkondi: lõike- ja potilillede kasvatamine, avamaa lillekultuurid, ilupuukoolid, aiakujundus jpm. Andi Normet oma suure iluaiandusliku teadmistepagasiga on tudengite seas väga hinnatud õppejõud ja teatavasti on tal neist ka oma fänniklubi. Tiina Rehema, aianduse esimese kursuse magistrant, kirjutab Andi Normetist: «Ta on alati olemas. Sõltumata ilmast, meeleolust, kellaajast. Tema loengud on väga meeldejäävad, sest ta oskab teaduskeele tudengitele «ära tõlkida». Teda võiks kutsuda taimede hingetohtriks tänu tema teadmistele ja oskustele nendega ümberkäimisel.

Unustamatu seoses Andiga on kevadine nartsissimeri tema kodus – Eestimaal ei kohta naljalt teisi ligi hektarisuurusi nartsissipõlde. Andi on sooja südamega inimene.»

Aitäh, Andi, tehtud töö eest! Nüüd on Sul aega oma rikkalik teadmistepagas kaante vahele talletada. Ja kohtumiseni nartsissipõllul! Kolleegide nimel Sirje Vabrit.

Allikas: 12.10.2006 ajaleht Maaülikool

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.