Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjoni põllumajandusvoliniku kiirvisiit Eestisse kulges edukalt (2006-10-12 10:19:16)

 

11. oktoobril viibis Eestis ühepäevasel töövisiidil Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Mariann Fischer Boel. Visiidi käigus tutvustati volinikule Eesti põllumajandussektorit, külastati Saue-Jõgisoo Haridusseltsi ja Esko talu ning kohtuti põllumajandustootjate esindajatega.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo andis volinikule ülevaate Euroopa liiduga liitumise valdavalt positiivsetest mõjudest Eesti põllumajandussektorile ning arutati ELi ühise põllumajanduspoliitika tulevikku. Põllumajandusvolinik Boel omakorda tunnustas Eestit ühtse pindalatoetuse eduka rakendamise eest.

Kohtumisel põllumajandustootjate esindajatega arutati volinikuga Eesti põllumajanduse probleemkohti. Muuhulgas andis Eestimaa Talupidajate Keskliit põllumajandusvolinik Boelile üle pöördumise, milles väljendati rahulolematust Eesti maaelu arengukava 2007-2013 eelnõu suhtes. Põllumajandusminister Tuiksoo sõnul on äärmiselt kahetsusväärne, et talupidajate esindajad on asunud kritiseerima ulatuslike diskussioonide käigus saavutatud kompromissi põllumajandustoetuste jagunemise osas. "Mul põllumajandusministrina on piinlik, et mõned tootjad kasutavad voliniku visiiti omakasu eesmärgil ning õõnestavad sellega kahe aastase diskussiooni käigus saavutatud tulemust," väljendas Tuiksoo nördimust.

Uue maaelu arengukava eesmärgiks ei ole suurpõllumajanduse arendamine vaid tasakaalustatud maaelu areng, mis võtab arvesse nii põllumajandustootjate kui ka maaelu edendamise huve. Ka põllumajandusvolinik Boel mainis kohtumisel Põllumajandusministeeriumis, et Eesti on oma maaelu arengukava vahenditest näinud maaelu arengu ja väiketootjate toetamiseks ette oluliselt suuremad vahendid, kui teised liikmesriigid. Statistiliste andmete kohaselt on väiketootjate saadav suhteline toetustase suurem kui suurtootjatel. Näiteks 2004. aastal said väiketootjad kogutoodangu ühiku kohta ja ühe töötaja poolt loodud lisandväärtuse ühiku kohta kaks korda rohkem toetusi kui suurtootjad.

Euroopa Komisjoni põllumajandusvolinik Mariann Fischer Boel plaanib külastada kõiki liikmesriike. Hiljuti on volinik lisaks Eestile külastanud Lätit ning peatselt ELiga liituvaid Bulgaariat ja Rumeeniat.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 12.10.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.