Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Sademete vähesus sunnib aednikku taimi kastma (2006-10-11 23:05:58)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 11. oktoobril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Lähipäevil mõjutab meie ilma praegu suurt osa Euroopast kattev mitme keskmega antitsüklon. Taevas selle piires on aga sügiseselt võrdlemisi pilvine ja päikesepaistet on vaid ajuti. Neljapäeva on taevas vahelduvalt, reedel vähe või vahelduvalt pilves. Neljapäeval valdab idatuul, reedel pöördub see üle põhja loodesse. Tuule kiirus on 2-7 m/s. Öisel ajal jahtub õhk +1...+7 kraadini, päeval tuleb aga 8...14 kraadi sooja. Laupäeval ja pühapäeval on taevas pilves selgimistega, kuid ilm püsib sajuta. Tuul puhub läänest ja loodest 2-6 m/s. Öisel ajal tuleb 2...7 ja päeval 8...13 kraadi sooja. Uue nädala algul levib Skandinaavia kohale madalrõhusüsteem, mille idaosa hakkab ka meie ilma mõjutama. Esmaspäev on veel vahelduvalt pilves ning sajuta. Tuul puhub öösel lääne- ja päeva lõunakaartes kiirusega 2-7 m/s. Öösel on 3...7 ja päeval 8...13 soojakraadi. Vahelduv pilvisus püsib veel ka teisipäeval, sadu pole ette näha. Lõunatuul aga tugevneb 4-9, rannikul kuni 14 m/s. Sooja tuleb 2...6 kraadi öösel ning 8...12 kraadi päeval. Kolmapäeva öösel esineb saartel, päeval juba mitmel pool vihmahooge. Lõunatuule iilid ulatuvad 10-15 m/s. Öösel tuleb 3...8 ja päeval 7...12 kraadi sooja.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +7 kraadist Ida-Eestis +11 kraadini saartel, mis on 1-2 kraadi üle normi. Sademeid on oodata kuni 1 mm, normi järgi peaks sadama 10-15 mm. 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.