Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Uus keskkonnaminister astub ametisse (2006-10-10 18:21:30)


Teisipäeval, 10. oktoobril kirjutas President Toomas Hendrik Ilves alla otsusele nimetada valitsuse liikmeks ja keskkonnaministriks Rein Randver. Ametivande annab Randver kolmapäeval, 11. oktoobril kell 14.00 Riigikogus.

Uus minister peab oma ametiajal oluliseks panustada tulevikku suunatud ja jätkusuutlikesse tegevustesse nagu keskkonnastrateegia koostamine aastani 2030 ning põlevkivi riiklik arengukava.

”Keskkond on valdkond, kus tuleb mõelda kaugemale kui pelgalt homse peale. Seetõttu on oluline, et niivõrd kõikehõlmavas valdkonnas tehtaks plaane pika mõõduga. Keskkonnastrateegia aastani 2030 on just selline dokument, mille missiooniks on suunata järgmise paarikümne aasta arenguid keskkonna iseärasusi arvestades,” ütles äsja nimetatud keskkonnaminister Rein Randver. “Seetõttu pean oluliseks viia strateegia eelnõu käesoleva aasta lõpuks Vabariigi Valitsusse,” selgitas ta.

Nimetatud keskkonnastrateegia on lähtekohaks keskkonnaga seotud seadusandlikele dokumentidele ja protsessidele ning aluseks keskkonnategevuskava koostamisel.

Rein Randveri sõnul on tal heameel tõdeda, et keskkonnavaldkond on tähtis ka eile ametisse astunud President Toomas Hendrik Ilvesele, kes juhtis oma kõnes tähelepanu põlevkivi kasutamise probleemidele.

”Praegu on mitmete osapoolte koostöös väljatöötamisel põlevkivi riiklik arengukava. Olen seisukohal, et enne, kui arengukava pole valmis ja vastavad ühiskondlikud lepped sõlmitud, ühtegi põlevkivi kaevandamise luba välja ei anta,” märkis Randver.

Põlevkivi riikliku arengukava ja selle rakendusplaani valitsusele esitamise tähtajaks on järgmise aasta 1. mai. Arengukava koostab töögrupp eesotsas akadeemik Anto Raukasega, avalikkuse arvamusi ja ettepanekuid kava koostamiseks esitab erinevate huvigruppide esindajatest koosnev 20-liikmeline ümarlaud.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 10.10.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.