FOOKUSES: Söödavad iluaiad
Maikuu teisel nädalal toimus Tartus ja selle lähiümbruses Rahvusvahelise Põllumajandusmuuseumide Assotsiatsiooni üle kolme aasta peetav konverents CIMA XVIII.
Konverentsi sissejuhatavas osas rõhutati, et üha kasvava rahvaarvu tõttu vajab maailm aina rohkem toitu, aga kuidas vajalik kogus tagada? Kuidas süüa tervislikult, kasutada mõistlikult ressursse ning vähendada kadusid kogu tarneahala ulatuses?
Sellekohast teavet peaks andma edasi ka noortele - kuidas toodetakse toitu, kuidas valmistada maitsvat ja tervislikku einet ning mis on selle kõige mõju keskkonnale.
Teema juures on ka oluline "vanade tegevuste" - leiva küpsetamine, omakasvatatud toidust maitsva eine valmistamine - elus hoidmine, sest kunagi ei tea, mis hetkel peame algsete töövõtete juurde tagasi pöörduma.
Elu maal sõltub maaelu olemasolust, kaasa arvatud põllumajanduse jätkusuutlikkust arengust. Kuid toitu ei pea ja ei saa kasvatada ainult maal, põllul. Ka linnakeskkonda saab käepäraste ja eelkõige lihtsate vahenditega toidu kasvatamiseks "ümber kohandada".
Artiklit saab edasi lugeda SIIT...
Võrgukirja saab edasi lugeda SIIT...
Allikas: Maamajanduse Infokeskuse 17.05.2017 infokiri