Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tartu linnavalitus kohtus maaülikooli juhtidega (2006-10-04 20:54:00)


4. oktoobril kohtusid raekojas Tartu Linnavalitsuse liikmed ja Eesti Maaülikooli rektoraat, et arutada koostööd ja tulevikuplaane. Olulisemate teemadena olid kõne all koostöö maaülikooli spordihoone ehitamisel ja Tähtvere üliõpilaslinnaku arendamisel, koostöö maastikuarhitektuuri valdkonnas ning maaülikooli raefondi stipendiumite maksmine.

Maaülikooli spordihoone ehitamise osas jõuti ühiselt järeldusele, et eelkõige võiks uus spordihoone rahuldada maaülikooli enda vajadusi, kuid samas aidata kaasa mitmete spordialade arendamisele kogu linnas. Eelkõige võiks uues spordihoones tähelepanu pöörata maadluse ja käsipalli arendamisele. Tartu linn planeerib maaülikooli spordihoone ehitamist Tähtvere linnakusse toetada 10 miljoni krooniga.

Nõupidamisel arutati ka maaülikooli raefondi toimimist ja otsustati, et alates 2007. aastast võiks raefondi stipendiume maksta SA Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi kaudu. Maaülikooli Raefondi asutas Tartu linnavalitsus käesoleval aastal. Igal aastal eraldab Tartu linn fondi 200 000 krooni. Sellest 100 000 krooniga tunnustatakse maaülikooli parimaid õppejõude ja teadustöötajaid ning 100 000 krooniga Tartust pärit maaülikooli üliõpilasi. Raefondi asutamisega soovib linn senisest enam väärtustada inseneriharidust.

Ühisnõupidamisel arutati ka koostööd maastikuarhitektuuri teemadel. Abilinnapea Georg Aheri sõnul on sõlmimisel koostööprojekt maaülikooliga, mille tulemusena hinnatakse linna parkide ja puude seisundit. Otsustati teha veelgi tihedamat koostööd linna parkide korrastamise teemadel. Ühe võimalusena nähti bakalaureuse- ja magistritööde teemade sidumine linna parkide arendamise küsimustega.

Maaülikooli Tähtvere linnaku arendamise küsimustes arutati eelkõige liiklusohutuse küsimusi. Tartu linna 2007. aasta eelarve eelnõusse on planeeritud Tuglase-Kreutzwaldi ristmiku rekonstrueerimine fooriga reguleeritavaks ristmikuks. Ka teiste liiklusohutust tõstvate lahenduste leidmiseks teevad linnavalitsus ja maaülikool ühiseid jõupingutusi.

Linnapea Laine Jänese sõnul on kindlasti plaanis kohtumisi maaülikooli rektoraadiga jätkata. "Eelmise aasta lõpus kirjutasime maaülikooliga alla ühiste kavatsuste protokolli. Nii see protokoll kui ka regulaarsed kohtumised on heaks raamiks meie koostööle."

Allikas: Tartu Linnavalitsuse 04.10.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.