Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
E-õpe koos õuesõppega (2006-10-01 08:26:10)


Järgnev artikkel pärineb 28. septembri ajalehest Maaülikool.

Aianduse esimese kursuse magistrandid väisavad alanud õppesemestril mahlakates sügisvärvides kollektsioonaedu ja puukoole, selmet hilissuvepäikest loengusaali aknast piiluda. Ilutaimede erikursus E-kursusena lubab auditoorse töö asendada õuesõppega.

 

Kuidas saakski ühte taime paremini tundma õppida kui mitte kuulates andunud kollektsionääri jutustust taime hingeelust elusa eksponaadi kõrval. Nii on ka hämaratel talvepäevadel E-seminaridel rohkem arutlusainet.
 
Esimene õppekäik 11. septembril viis meid agronoom Aarne Kähri kollektsioonaeda Elvas, kus paljud juba tuntud taimed olid esindatud hoopis tundmatus kuues.

 

Eredamad avastused olid rohelise-valgekirjude lehtedega veigela ja sirel, kollakasoranžide lehtedega helmikpööris ning – nii uskumatult kui see ka ei kõla – peenras kasvavad kaktused!

Aarne Kähr on sündinud 1946, lõpetanud EPA. Tegeleb peamiselt püsikute, sõnajalgade ja kõrrelistega. Kirjutab erialaseid artikleid ja annab iluaiandusnõu.

Külastasime ka sibullillede tuntud kollektsionääri Sulev Savisaare aeda, kus tutvusime erinevate sügislilledega ning saime küllakutse kevadeks, kui aed õiteilus.

Lillekasvatusspetsialisti Veronika Sule iluaeda külastades oli kogu kursus ühel meelel, et selline harmooniline aed, kus saab ladinakeelset loengut kuulamata lihtsalt nautida taimede ilu, on õuesõppe esimesele üritusele ideaalne lõpetus.

Oktoobrikuu keskpaigani on meil õuesõppe raames täita ülesanded nii Tartu botaanikaaias kui ka Tartu ja Juhani puukoolides, et siis juba veebipõhiste seminaridega jätkata.

 

Tiina Rehema,

EMÜ aianduse esimese aasta magistrant

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.