Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Virtsus hakkasid kaks õunapuud õitsema (2006-09-29 08:57:06)

 

Virtsus elava Aivar Roometsa koduaias puhkes õide kaks alles õuntest lookas õunapuud.

"Juba 21. septembri hommikul avastasin, et üks õunapuu on õitsema hakanud," ütles Roomets Eesti Päevalehele. "Õisi ei ole palju, aga see-eest on need lausa peopesa suurused ning tavalisest roosakamad."

Roomets oli praegusel ajal koduaias õunapuuõisi nähes tõeliselt üllatunud, sest koos õuntega polnud ta õisi veel näinud. "Varem olen näinud õunapuud sügisel õitsemas, kui isegi lehti pole enam puus," ütles ta. Roometsa heal sõbral, kes elab samuti Virtsus, on aga hakanud isegi viinamarjad õitsema.

 

Polli aiandusuuringute keskuse vanemteaduri Toivo Univeri sõnul on taimede sügisene õitsemine sagedane nähtus. "Õunapuude puhul on see harva esinev, kuid samas mitte erakordne vaatepilt," teadis Univer, märkides siiski, et õunapuud on lihtsalt nii-öelda peast segi läinud.

"Õiepungad tekivad õunapuul juuli lõpus või augustis ning teatud tingimustel uinunud pung areneb edasi ja avaneb enneaegselt õiena. Seda soodustavad ennekõike erakordsed ilmastikutingimused, nagu tänavune põud ja erakordselt pikk soe sügis," selgitas Univer.

 

Allikas: www.etv24.ee


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.