Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Euroopa Komisjoni keskkonnavaolinik täna Paldiskis (2006-09-28 09:37:47)

 

28. septembril saabub Eestisse Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik Stavros Dimas, kes käib koos keskkonnaministri Villu Reiljani ja keskkonnaametnikega ka Paldiski sadamas.

Euroopa Komisjoni keskkonnavoliniku Eestisse sõidu peamine eesmärk on saada ülevaade Probo Koalaga seonduvatest probleemidest. Dimase hinnangul on selle laeva näol tegemist üle-euroopalise ja isegi rahvusvahelise keskkonnaohuga, millele lahenduse leidmine on nüüd jäänud suures osas Eesti kanda. Euroopa Komisjoni keskkonnavolinik lubab Eestit selles igati toetada ja osutada ka Euroopa poolt vajalikku abi.

27. septembril pöördus Keskkonnaministeerium laeva kinnipidamiseks Justiitsministeeriumi poole, sest esialgsetel andmetel tuvastati Paldiski sadamas seisva aluse Probo Koala kütusetankide pesuveest võetud proovides samu aineid, mis põhjustasid Elevandiluurannikul mürgistuse. Prokuratuur alustas kriminaalmenetlust.

Kuna keskkonnaminister sai palve ka kolleegilt Elevandiluuranniku Vabariigist pidada uurimiseks kinni laev Probo Koala, siis otsustas minister käia eile Paldiski sadamasse moodustatud staabis, et saada seal ülevaade justiitsministeeriumi ja Veeteede Ameti esindajatelt, piirivalvuritelt, politseinikelt ja keskkonnainspektoritelt. Minister tunnustas asjaosalisi Probo Koalaga seotud küsimuste lahendamisel tehtud hea koostöö eest.

27. septembri õhtul kohtus keskkonnaminister Villu Reiljan Greenpeacei esindaja Jacob Hartmanniga, et arutada Probo Koalaga seonduvaid küsimusi ja tänada keskkonnaktiviste. Hartmann avaldas oma heameelt ministry kohtumiskutse üle ning tunnustas Eestit kiire tegutsemise eest.

Keskkonnaministeerium sai eile ka kirja Euroopa Parlamendi liikmelt, Rootsi Roheliste Partei liikmelt Carl Schlyterilt, kes samuti tunnustas Eesti tegutsemist laeva kinnipidamisel ja rõhutas, kuivõrd oluline on keskkonnaohu ennetamine ka rahvusvaheliselt.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 28.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.