Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
PRIA maksis 19,4 mln krooni metsastamistoetust (2006-09-27 22:45:18)

 

26. septembril maksis Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) välja 19,4 mln krooni põllumajandusmaa metsastamise ja juba rajatud metsakultuuri täiendamise toetust.

Kui põllumajandusmaa metsastamise toetust maksti tänavu juba teist korda, siis toetuse eest rajatud metsa täiendamise eest saab sel aastal toetust esmakordselt. Metsakultuuri rajamise toetuse suurus koos sellega kaasneva esimese aasta hooldustoetusega on 13 801 kr/ha ja täiendamistoetuse määr on 2003 kr/ha.

 

Metsakultuuri rajamise toetuse taotlejaid oli kokku 609, kellest 456 taotlused rahuldati täies ulatuses ning 84 osaliselt. Kokku määrati rajamise toetust 1800 ha eest 19,35 miljonit krooni. Metsakultuuri täiendamise toetust määrati 29 taotlejale 69 ha eest 84 tuhat krooni.

 

Sel aastal sai taotleda ka toetust varem toetusega rajatud metsakultuuri hooldamiseks, mille määramine otsustatakse hiljemalt 1. detsembriks ning toetus makstakse välja 2007. aasta alguses.

 

Tänavu sai sellisel kujul metsakultuuri rajamise toetust PRIAst taotleda viimast aastat, hooldamise ja täiendamise toetust saab taotleda ka järgnevatel aastatel. Möödunud aastal toetati 524 põllumajandusmaa metsastajat kokku 17,4 miljonit krooniga.

 

Põllumajandusmaa metsastamise toetuse eesmärgiks on vähendada põllumajanduslikust kasutusest väljajäänud põllumajanduseks vähesobivate maade osakaalu ja soodustada väärtusliku metsaga metsamaa kujunemist põllumajandusmaal.

Allikas: PRIA 27.09.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.