Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Taevaluugid hakkavad avanema (2006-09-27 23:32:11)


Sõltumatu ilmaennustaja Sven-Erik Enno 27. septembril Weather Online ja Weer Europa põhjal eelolevaks 7 päevaks koostatud ennustus on järgmine:

Möödunud päevad on pakkunud pigem suvist kui sügisest ilma vaatamata sellele, et vaid tuhatkond kilomeetrit põhjapool valitseb juba nädalajagu päevi varatalvine ilm koos lume- ja lörtsisadudega. Lähipäevadel külm õhumass veel Eestini ei jõua ja ilm püsib normist soojem. Neljapäeval liigub üle Eesti itta hääbuv madalrõhulohk, mis toob mõningast pilvelisa, kuid mitte olulist sadu. Tuul puhub edelast 4-8 m/s ning sooja tuleb 16...22 kraadi. Reedel ja laupäeval mõjutab meie ilma nõrk kõrgrõhuhari. Taevas on vahelduvalt pilves, reede päeval võivad Põhja-Eestit riivata üksikud hoovihmapilved. Valdab edelatuul 1-7 m/s. Öösel tuleb 4...10 ja päeval 15...20 kraadi sooja. Pühapäevast hakkab meie ilmale mõju avaldama Briti saarte lähistel paikneva tsükloni idaserv. Taevas on vahelduvalt pilves. Kui pühapäeval esineb üksikuid vihmahooge vaid saartel, siis esmaspäeval võib sadada juba mitmel pool. Puhub lõunakaarte tuul 2-8 m/s. Öisel ajal tuleb 4...11, pühapäeva päeval veel 15...20 ja esmaspäeval 14...17 kraadi sooja. Teisipäevaks prognoosivad ilmamudelid uue madalrõhukeskme teket madalmaade kohal. Sealt kiiresti mööda Skandinaavia poolsaart põhja liikudes toob see Eestisse tormi ja suurema saju. Teisipäeva öö tuleb veel vahelduvalt pilves ja sajuta, lõunakaarte tuul puhub 3-7 m/s ja sooja on 6...11 kraadi. Päeval alates läänest pilvisus tiheneb ja hakkab sadama vihma. Lõunatuul tugevneb 5-10, rannikul 17 m/s, sooja tuleb 13...18 kraadi. Kolmapäevane ilm tuleb pilves selgimistega, mitmel pool sajab vihma. Öösel valdab veel lõunakaarte tuul kiirusega kuni 18 m/s, päeva jooksul pöördub see läände ja loodesse, iilide kiirus ulatub 20 m/s. Õhusooja on ööpäevaringselt 8...14 kraadi.

Nädala keskmiseks õhutemperatuuriks ootame +11 kraadist Ida-Eestis +15 kraadini saartel, mis on umbes 3-4 kraadi üle normi. Sademeid on oodata 20 mm Ida-Eestis kuni 30 mm-ni saartel, see vastab ligi 2-kordsele normile.” 

Mitme kuu ennustused koostatakse California uurimiskeskuse globaalse ilmamudeli põhjal, nädalaprognoos aga erinevate Euroopa ilmaallikate alusel.

NB! Nädalaennustust tasub vaadata tihemini, sest ebapüsiva rõhkkondade asetuse korral ilmuvad sinna aeg-ajalt parandused.

Ilmaennustused on alati käepärast Aiandus.ee rubriigis
ILM.

Aiatark OÜ

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.