Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Tööd alustab maaülikooli loodusteaduste kool (2006-09-27 13:56:35)

 

Kooli õpilasteks on Tartu loodushuvilised gümnasistid, õppetöö vormiks on õppekäigud maaülikooli teadurite juhendamisel. Kooli tööd korraldab bioloog Juhani Püttsepp, kaasa aitavad maaülikooli tudengid.

«Ostukeskuste ja linnade lärmakate rütmide ajastul ei tohi unustada, et kõik me tuleme loodusest ja vaikusest,» põhjendab Juhani Püttsepp kooli asutamist. «Meie kool püüab õpetada lapsi loodust vaatlema, tegema tähelepanekuid.»

Rohkem kui poolesaja soovija seast on sel õppeaastal kooli vastuvõetud kokku 25 õpilast: Tartu Tamme gümnaasiumist, Hugo Treffneri gümnaasiumist, Miina Härma gümnaasiumist ning Kivilinna gümnaasiumist. Kõigis neis koolides on looduskallakuga klassid.

Et maaülikooli tudengid ja õppejõud on innukad õuesõppe edendajad, tuleb enamik õppetööst õues, sagedusega kord kuus.

27. septembril käiakse Alam-Pedja õpperajal (teemaks: «Kas loodusrajad on vajalikud?»), oktoobris vaadeldakse metsa, novembris sügistaevast, detsembris toimetatakse maaülikooli loomakliinikus koera läbivaatust, veebruaris on plaanis uurida talvist järve jne.

Õpilaste kohustuseks ja loodusteaduste kooli diplomi saamiseks peavad nad jagama õppekäikudel saadud teadmisi ja muljeid klassikaaslastega, õppekäikude kohta tuleb pidada päevikut, kodutööks on kirjalikud arutlused, kevadel tuleb sooritada eksam.

Maaülikooli õppekäikude traditsioon ulatub aastasse 2004. Loodushuviliste õpilastega on külastatud maaülikooli Võrtsjärve limnoloogiakeskust, Järvselja õppemetskonda, marjakasvatustalu, kalakasvatust, külmlautu, mahepõlde jne.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 27.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.