Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Meediaseminaril uuritakse, kuidas kajastub naaberriik Eesti ja Soome uudistes (2006-09-27 12:26:21)

 

Reedel, 29. septembril korraldab TÜ ajakirjanduse ja kommunikatsiooni osakond koostöös Soome suursaatkonnaga seminari "Põdrad ja pätid - meedia nägemus naabrist", kus uuritakse, kuidas kajastavad Eesti ja Soome meediakanalid oma naaberrahvast.
Seminaril otsitakse vastuseid küsimusele, milline on meedia loodud kuvandite mõju Eesti ja Soome suhetele ja tavakodanike arusaamadele ning kas loodud ettekujutused vastavad tegelikkusele või hoopis loovad seda.

Oulu Ülikooli professor Kari Alenius räägib seminaril eestlaste ajaloolisest Soome pildi kujunemisest ning Hille Pajupuu Eesti Keele Instituudist selgitab, kuidas on soomlaste ja eestlaste nägemus teineteisest muutunud viimase 15 aasta jooksul.

Eesti päevalehti uurinud Arja Korhonen tutvustab seminaril nii oma kui teisi meediauuringuid, milles on selgitatud Eesti lehtede käsitlusi Soomest ja soomlastest ning Soome meedia pilte eestlastest. "Kui Soomest ja soomlastest tundub Eestis valitsevat üsnagi kahene ettekujutus, mis ühelt poolt sisaldab imetlust ja teiselt poolt põlgust, siis meedias see loomulikult nii otse ei kajastu. Soomes on ettekujutused Eestist ehk veelgi ebamäärasemad ning Eesti ja eestlastega seonduvas on ikka veel motiive "idast" ja nõukogude minevikust," tõdes Korhonen.

Paneelvestlusel osalevad järgmised ajakirjanikud: Ulla-Maija Määttänen (YLE), Pertti Nyberg (MTV3), Jussi Niemeläinen (Helsingin Sanomat), Erkki Bahovski (Postimees), Kaarel Tarand (Sirp) ning Rain Kooli (Etelä-Saimaa, Kouvolan Sanomat, Kymen Sanomat).

Seminar toimub Tartu Ülikooli ajaloo muuseumi valges saalis (Lossi 25) 10.30 15.00. Seminari juhib professor Epp Lauk ja paneelvestlust suunab Maimu Berg. Üritusel on tõlge soome ja eesti keelde ning kõik huvilised on oodatud osalema.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 27.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.