Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Kuulumine meteoroloogiaorganisatsiooni annab Eestile uued võimalused (2006-09-26 19:09:37)

 

26. septembril kohtus keskkonnaminister Villu Reiljan Euroopa meteoroloogiliste satelliitide kasutajate organisatsiooni (EUMETSAT) peadirektori Dr. Lars P. Prahm'iga, et arutada Eesti liitumist EUMETSAT-iga.

”Kui Eesti saab EUMETSAT-i koopereeruvaks liikmeks, siis on meil võimalus ilmaprognoosides kasutada kaasaegsete satelliitide informatsiooni ning tõhustub ka merereostuse ja metsatulekahjude avastamine," ütles keskkonnaminister Villu Reiljan. "Samuti annab liitumine Eestile Euroopa tasemel kaasarääkimisvõimaluse meteoroloogia valdkonnas ning loob spetsialistidele koolitusvõimalused," lisas ta.
Dr. Prahm'i visiidi eesmärk on jätkata 2003. aastal alustatud läbirääkimisi Eesti võimalikuks liitumiseks EUMETSAT-iga.

EUMETSAT valdab Euroopa meteosatelliite, mille kogutud andmete alusel prognoositakse ilma üle kogu maailma. Alates 2000. aastast tegeleb organisatsioon ka kliimaseire ning ülemaailmsete kliimamuutuste uurimisega.

Oktoobris 2006 saadab EUMETSAT polaarorbiidil satelliidi Metop. Satelliidiinformatsioon annab pideva operatiivse ülevaate atmosfääris toimuvast ja võimaldab sünoptikutel hinnata ilmaolude hetkeseisundit oluliselt paremini, kui ainult maapealsetele vaatlustele tuginedes. Paljud satelliitidelt mõõdetavad meteoroloogilised elemendid on olulised ilmaennustusmudelite arendamiseks ja täpsustamiseks.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 26.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.