Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Hiiumaal suurendati Tahkuna kaitseala pindala (2006-09-21 12:46:27)


Neljapäeval, 21. septembril võttis Vabariigi Valitsus vastu määruse, millega laiendatakse Hiiumaal asuva Tahkuna looduskaitseala pindala ning kehtestatakse kaitse-eeskiri. Tahkuna looduskaitseala laiendamine 236 ha võrra algatati Natura 2000 protsessi käigus.

Hiiumaal asuva 1896 ha suuruse Tahkuna looduskaitseala eesmärk on inimmõjuta või vähese inimmõjuga põlismetsade, soode ja kinnikasvavate järvede kaitse. Kaitsealal on esindatud praktiliselt kõik Eesti soometsade kasvukohatüübid (lodu-, madal-, siirdesoo, raba, mustika- kõdusoo, jänesekapsa - kõdusoo). Kaitseala on loodud ka lääne- ja looderanniku luidete ja luitemetsade säilitamiseks ning kaitsealuste linnu-, looma- ja taimeliikide kaitseks.

Kaitseala on jaotatud üheks loodusreservaadiks ja kuueks sihtkaitsevööndiks. Selline korraldus on vajalik kaitsealuste liikide elupaikade ning matsa- ja sookoosluste loodusliku arengu tagamiseks.

Praegusel Tahkuna looduskaitsealal asuti tänapäevases mõistes looduse kaitsemisega tegelema juba 1924. aastal. Siis eraldati Metsade Peavalitsuse poolt Kärdla lähistel jugapuu kaitseala.

Kaitseala valitseja on Hiiumaa keskkonnateenistus.

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 21.09.2006 pressiteade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.