Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Pikendati ökomärgi konkursil osalemise tähtaega (2004-08-23 10:40:57)

Põllumajandusministeerium kuulutas 15. juulil välja konkursi mahe- ehk ökoloogilist põllumajandust iseloomustava märgi loomiseks. Väljatöötatud märgi kaudu kavatsetakse teadvustada tarbijale mahepõllumajanduse olemust ja tähtsust ning suunata tarbija tähelepanu keskkonnasäästlikkusele, tehisväetiste ja mürkkemikaalidevaba kvaliteetse toidu tarbimisele.

Konkursil osalevatele kavanditele kehtivad järgmised nõuded:
1) märk peab olema arusaadav ka 15 x 15 mm mõõtmetes,
2) märk peab olema kasutatav ka ühevärvilisena;
3) märgil võib sisalduda sõna ÖKO, “ökoloogiline” või “kontrollitud ökoloogilisest põllumajandusest”.

Märgi kavand tuleb esitada 15 x 15 mm ja 150 x 150 mm mõõtmetega, kusjuures märgi kasutamisel ei juhinduta nendest mõõtmetest ning märki kasutatakse peamiselt paberil, kleebisena või muust taolisest materjalist alusel.

Kavandite hindamisel osalevad mahepõllumajanduse valdkonna spetsialistid ja eksperdid. Pakkumise valikul on aluseks märgi selgus ja arusaadavus ning viide ökoloogilisele põllumajandusele. Parima kavandi esitajale makstakse tasuna 15 000 krooni.

Ministeerium ootab pakkumisi hiljemalt 24. septembriks 2004. a. Esitatud märgikandidaadid avatakse kell 17.10. Pakkumised palutakse saata või tuua Põllumajandusministeeriumi aadressil Lai 39/41, Tallinn 15056 (ruum 221).

Konkursil osalemiseks ja lisateabe saamiseks pöörduda Põllumajandusministeeriumi fütosanitaaria büroo vanemspetsialisti Margot Pomerantsi poole (tel 625 6215, e-kiri margot.pomerants@agri.ee).

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.