Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Rahvusvaheline linnuvaatlus Birdwatch 2006 (2006-09-18 23:29:35)

 

Ülemaailmne linnuvaatlus World Birdwatch algatati 1993. aastal, lähendamaks inimesi loodusele lindude vaatlemise kaudu. Eesmärgiks oli kutsuda võimalikult palju inimesi linnuvaatlusele ühe nädalavahetuse jooksul ja registreerida selle käigus võimalikult palju linnuliike. Äärmiselt edukaks kujunenud üritusest sai traditsioon. Euroopas hakati selliseid linnuvaatlemise nädalavahetusi korraldama igal aastal, ülemaailmne üritus toimub käesoleval aastal seitsmendat korda.

Traditsiooniliselt toimub Birdwatch oktoobri esimesel nädalavahetusel - seekord 7.-8. oktoobril. World Birdwatch 2006 üldkoordinaatoriks on Itaalia linnukaitseorganisatsioon LIPU ning tähelepanu soovitakse seekord pöörata eelkõige tähtsatele linnualadele (IBA).

Nagu ikka, oodatakse kõiki huvilisi nimetatud kuupäevadel linde vaatlema ka Eestis. Birdwatch´il kaasalöömine eeldab õige vähe ja võimalus osaleda on igaühel: tuleb lihtsalt nende kahe päeva jooksul leida aega linde vaadelda, olgu siis tunnisel jalutuskäigul või kogu nädalavahetuse vältaval linnuretkel. Kirja tuleb panna kõik nähtud-kuuldud linnuliigid (loomulikult vaid need, mida tuntakse) ja püüda hinnata ka nende arvukust.

Üritust koordineerib meil Eesti Ornitoloogiaühing (tel 742 2195). Ühingu kodulehel www.eoy.ee on kättesaadaval ka Birdwatch´i materjalid. Kokkuvõtted oma vaatlustest palub ornitoloogiaühing saata ühingu kontorisse hiljemalt oktoobri lõpuks kas e-mailiga aadressile andrus.kuus@eoy.ee, postiga aadressile Pk. 227, 50002 Tartu või faksida numbrile 742 2180.

Kõigil, kes soovivad saada Birdwatch´i kokkuvõtte e-mailiga, palutakse märkida ka oma mailiaadress.


Birdwatch 2006 ankeet (.rtf, 166k)
Birdwatch - mis, miks ja kuidas? - Toomas Jüriado
EuroBirdwatch

 

Allikas: Eesti Ornitoloogiaühing


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.