Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ilmus “Eesti lumikatte teatmik” (2006-09-15 13:09:17)

Teisipäeval, 19. septembril kell 11 toimub Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudis (Toompuiestee 24, I korruse aatrium) Heino Toominga ja Jüri Kadaja koostatud "Eesti lumikatte teatmiku" esitlus.

"Eesti kliima uurimises on see kokkuvõtlik teatmik järjekordne verstapost," ütles Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) peadirektor Jaan Saar. "Eesti lumikatte tundmaõppimine oli professor Heino Toomingale lisaks päikesekiirguse ja taimkatte produktiivsuse uurimisele kolmandaks "suureks armastuseks". Selle raamatu ilmumisega sai teoks üks tema unistustest ja huviliste käsutuses on Eesti eri paikade lumikatte olusid kirjeldav kokkuvõte."

Teatmik pakub eesti- ja ingliskeelse kokkuvõtte ja analüüsi Eestis 40 aasta jooksul tehtud lumikatte mõõtmistest ja vaatleb tulemusi mõnest rakenduslikust aspektist.

Teatmik võiks huvi pakkuda klimatoloogidele, bioloogidele, agronoomidele, munitsipaalorganitele, teede hooldajatele, rajatiste planeerijatele, turismi ja talispordi organiseerijatele, päästeteenistusele, meedikutele ja kõigile neile, kes tunnevad huvi lume ja meie talvise ning varakevadise looduskeskkonna ja selle muutumise vastu.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 15.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.