Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Olustveres toimuvad Eesti künnimeistrivõistlused (2006-09-15 11:24:31)

 

15. septembril algavad Olustveres Eesti künnimeistrivõistlused, kus kahe päeva jooksul selgitatakse välja tava- ja pöördatrade võistluskünni meistrid ning samuti parimad noorkündjad.

”Parimad kündjad selguvad künnikohtunike poolt antud koondhinnete alusel,” selgitas Eesti Künniseltsi president Ants Laansalu. “Hinnatakse näiteks vagude üldilmet ja umbrohtu sissekündi. Iga künniviil peab olema tihedalt teise viil vastas ning umbrohi peab olema täielikult maetud künniviilude alla.”

Lisaks võistlustele on kavas ka künniõpetus ja uusimate mullaharimis- ja külvimasinate esitlus. Selgitusi ja kommentaare annavad Eesti Maaviljeluse Instituudi teadurid. Esitluse käigus pannakse maha ka võrdluskatsed, mis peavad selgitama erinevate firmade masinate töö kvaliteeti. Katsete tulemused selguvad tuleval aastal peale saagi koristamist.

”Katse tulemused on abiks põllumeestele valikute tegemisel uute masinate ostmisel,”kinnitas Laansalu. “Möödunud aastal võrreldi 13 erinev mullaharimismasina tööd, kuid Eesti Maaviljeluse Instituudi teadurite hinnangul ei avaldanud masinate töö kvaliteet saagile olulist mõju. Küll aga olid masinate hinnad väga erinevad.”

Eesti künnimeistrivõistlused toimuvad alates 1965. aastast iga 3-4 aasta järgi ning alates 1989. aastast igal aastal. Tänavu toimuvad meistrivõistlused teist korda koostöös koos kutseõppeasutuste künnivõistlustega.

Künnimeistrivõistlused avab Põllumajandusministeeriumi kantsler Ants Noot täna kell 13.00 Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolis.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 15.09.06 pressiteade

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.