|
Põllumajandustootjad ja teadlased väärtustavad kodumaist toitu
(2006-09-12 20:48:22)
| Eesti teadlased ning põllumajandustootjad tugevdavad koostööd, et üha tiheneva konkurentsi tingimustes säilitada ja parandada turupositsioone nii kodumaisel turul kui ka väljaspool. 15.-16. septembrini toimub Põllumajandusministeeriumi saalis rahvusvaheline konverents «Lisandväärtuse kujunemine toiduahelas».
Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituudi direktori, konverentsi ühe korraldaja, Rando Värniku sõnul püüavad tootjad konkurentsi tingimustes tarbijaid üksteiselt üle võtta. «Eesti tootjad on “ületrumpamisel” konkurentidele tihti alla jäänud. Ühendades aga tootjate kogemused ning teadlaste uurimistööd tekib lisandväärtus, mis ei jää kindlasti ka tarbijale märkamatuks,» leidis Värnik.
Konverentsi üheks eesmärgiks ongi kodumaise toidu suurem väärtustamine. Esitletakse uusi teadustulemusi lisandväärtuse suuruse, kujunemise, põhjuste ja arengu kohta ning arutletakse teadusuuringute tulemuste ja sektori tulevikuvajaduste üle. Lisaks Eesti esinejatele saab kuulata ettekandeid Taani, Hollandi, Venemaa, Soome jt. teadlaste ning praktikute esituses.
Konverentsi teine päev viib osalejad tutvuma Eesti toiduainete tööstustega.
Üritusele ootavad korraldajad eelkõige erialaste sektorite esindajaid: liha- ja piimatootjaid ning töötlejad, samuti taimekasvatajaid. Lisaks toidusektorile osalevad koosviibimisel ka Põhja- ja Baltimaade agraarökonomistid ning avaliku sektori esindajad.
Konverentsi korraldavad Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut, Eesti Vabariigi Põllumajandusministeerium ning Põhjamaade Põllumajandusteadlaste Assotsiatsioon.
Lähem info ja registreerimine konverentsi veebilehel: http://ms.emu.ee/173608.
Allikas: Eesti Maaülikooli 12.09.2006 pressiteade. | |
|