Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Teadlaste sõnul põhjustab rasvumist evolutsioon ja keskkond (2006-09-12 13:44:56)

Teadlaste sõnul ei ole ülemaailmne rasvumise epideemia tingitud ainult inimeste õgardlikkusest, vaid ka evolutsioonist ja keskkonnast.

Suurest osast tänapäevasest toidust on mikrotoitained välja töödeldud. See tekitab kehas "alatoitumuse olukorra" isegi siis, kui toiduga on omandatud piisav hulk energiat ning seetõttu hakkab keha rasva säilitama, vahendas Reuters Rasvumise uurimise rahvusvahelise ühingu värsket uurimust.

Ka enamik dieete ei too kaasa kaalulangust, sest nad ei mõjuta evolutsiooni käigus kujunenud geene, mis panevad keha nälja ajal energiat rasvana säilitama.

Uurimust esitleti kümnendal rahvusvahelisel rasvumise konverentsil Sidneys.

Konverentsi kaasesimehe Paul Zimmeti sõnul on rasvumine muutunud peamiseks välditavate haiguste, nagu suhkruhaigus ja südamehaigused, kaaspõhjuseks.

"See on esimene põlvkond ajaloos, kus lapsed võivad surra enne oma vanemaid," hoiatas konverentsi kaasesimees Kate Steinbeck rasvumise epideemia tagajärgede eest.

Allikas: www.etv24.ee

 


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.