Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
AgroBalt 2006 raames toimunud foorumi teemaks oli maaelu tulevik ja jätkusuutlikkus (2006-09-08 11:40:25)

Põllumajandusministeeriumi abiminister Rain Vändre esines eile AgroBalt 2006 raames peetud foorumil sõnavõtuga, milles rõhutas lähiaastate olulisust maapiirkondade arengu tagamisel.

"Eelseisvate aastatega tuleb tagada põllumajandustootjate konkurentsivõimelisus ka siis, kui toetused vähenevad. Aina tähtsamaks muutub selliste äriplaanide koostamine ja elluviimine, mis tagavad pikaajalise konkurentsivõimelise majandustegevuse ka muutuvates tingimustes," selgitas Vändre Euroopa Liidu järgmisel eelarveperioodil (2007-2013) ees seisvaid väljakutseid.

Tutvustades Eesti nägemust Euroopa põllumajandusmudelist, tõi Vändre esile, et meie põllumajanduspoliitika peab senistele kokkulepetele tuginedes arvestama neid muudatusi, mis leiavad aset maailma põllumajanduspoliitikas. "Me leiame, et Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika areng peaks jätkuvalt keskenduma põllumajandussektori arendamisele, et see oleks maailmas konkurentsivõimelisem," rõhutas Vändre.

Oma ettekandes keskendus Vändre ka koostöö olulisusele Balti riikide vahel. "Balti koostöö regionaalses plaanis on oluline nii Euroopas kui ka globaalses plaanis. 15 aastane kogemus on näidanud, et koos on probleeme lihtsam lahendada," toonitas Vändre.

AgroBalt 2006 raames toimunud foorumil arutlesid maaelu tuleviku ja jätkusuutliku regionaalse arengu teemal põllumajandusspetsialistid Baltimaadest, Poolast, Ungarist, Slovakkiast, Valgevenest ja Hiinast.

7.-9. septembrini Leedus Šiauliais toimuv AgroBalt 2006 on Baltikumi suurim ja tuntuim rahvusvaheline põllumajanduse, toiduainete töötlemise, pakendamise ja hulgikaubanduse mess. Eesti riigi stendil tutvustavad oma kaupu ja teenuseid Berry Farming OÜ, Eesti Lambakasvatajate Selts, Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu, Eesti Piimaliit, Nõo Lihatööstuse AS, Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse AS.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 08.09.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.