Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnaministeeriumis toimub teine ümarlaud põlevkivi teemadel (2006-09-08 10:21:27)

Esmaspäeval, 11. septembril algusega 15.30 toimub Keskkonnaministeeriumis (Tallinn, Narva mnt 7a) teine põlevkivi-teemaline ümarlauakohtumine arutamaks, kuidas tagada selle maavara võimalikult sihipärane ja keskkonda säästev kasutamine ning kaevandamine.

Põlevkivi on Eesti jaoks olulise tähtsusega, kuna kogu riigi energiavaru põhineb suures osas just sellel maavaral. Ka Riigikogu on otsustanud, et vähemalt aastani 2015 on Eesti energiaressursi põhiallikaks põlevkivi. Selleks, et Eesti tähtsaimat maavara keskkonnale võimalikult ohutumalt ja sihipärasemalt kaevandada ning kasutada, on Keskkonnaministeeriumi eestvõttel alustatud põlevkivi kasutamise riikliku arengukava koostamist.

"Arengukavas tuleb ette näha, kui palju ja kust tulevikus kaevandada, kuidas tagada põlevkivivarude jätkumine võimalikult pikaks ajaks ning kuidas kaevandamisel-kasutamisel maksimaalselt vältida saastamist, et säilitada elamisväärne elukeskkond. Kavandada tuleb ka kaevandatud alade korrastamiseks vajalikud projektid," ütles Keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna juhataja Rein Raudsep.

Arengukava koostamisse võimalikult paljude eraisikute ja huvirühmade kaasamiseks on keskkonnaminister moodustanud ümarlaua, kuhu on kutsutud 20 esindajat ühendustest ja omavalitsustest ning kelle kaudu ootavad kava koostajad ettepanekuid-arvamusi. Ümarlaud koguneb põlevkivi arengukava koostamise ajal vähemalt kord kuus.

Esimene ümarlaud toimus 7. augustil. Osalejad olid üksmeelel selles, et arengukava peab valmima koostöös huvigruppide ja omavalitsustega ning põlevkivi kaevandamisel-kasutamisel tuleb esmatähtsaks pidada elukeskkonna säilimist.

Arengukava koostamisega samaaegselt toimub keskkonnamõju strateegiline hindamine. Keskkonnamõju strateegilise hindamise programmi avalikud arutelud toimusid 9. augustil Keskkonnaministeeriumis ning 15. augustil Ida-Virumaal Maidla vallas Savala rahvamajas.

Arengukava valitsusele esitamise tähtaeg on 2007. aasta 1. mai. Kuni valitsus pole arengukava heaks kiitnud, seni on peatatud põlevkivi kaevandamislubade taotluste menetlemine. 2005. a esitati Keskkonnaministeeriumile 15 põlevkivi uuringu- ja kaevandamisloa taotlust, seejuures mõnele piirkonnale mitu.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 08.09.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.