Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Põllumajandustootjatel võib riigilõiv väheneda kümme korda (2006-09-07 15:56:15)

7. septembril kiitis valitsuse heaks saastuse kompleksse vältimise ja kontrollimise seaduse (SKVK) ja riigilõivuseaduse muutmise seaduse (RLS), mille kohaselt väheneb sea-, veise- ja linnukasvatajate poolt kompleksloa taotluse eest makstav riigilõiv kümme korda ning lihtsustub kompleksloa taotlemine.

"Seaduse muudatuse tingis soov muuta riigilõiv põllumajandustootjatele jõukohasemaks ning tagada neile kindlustunne, et nad jõuavad kompleksloa taotlused põhjalikumalt ette valmistada ja õigeaegselt esitada," ütles keskkonnaministeeriumi keskkonnakorralduse ja -tehnoloogia osakonna peaspetsialist Jüri Truusa.

"Seoses riigilõivu vähenemisega jääb põllumajandustootjatel rohkem raha parema tehnika muretsemiseks, mis selle normaalse ekspluatatsiooni korral omakorda vähendab saasteheidet ja jäätmeteket ning parandab seega keskkonnaseisundit," lisas Truusa.

Muudatusega kaasnevad selgemad ja täpsemad sõnastused lihtsustavad komplekslubade taotlemist ja võimaldavad loodetavasti keskkonnateenistustel lube kiiremini väljastada.

Ettepaneku vähendada riigilõivu määra tegi keskkonnaministeerium, toetades selliselt Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika raames põllumajandustootjaid ning põllumajandusliku suurtootmise arengueeldusi.
Edasi menetletakse seaduseeelnõu Riigikogus.

 

Allikas: Keskkonnaministeeriumi 07.09.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.