Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Muudeti maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise toetamise tingimusi (2006-09-07 14:39:14)

7. septembril allkirjastas põllumajandusminister Ester Tuiksoo Eesti riikliku arengukava (RAK) meetme 3.3 "Majandustegevuse mitmekesistamine maapiirkonnas" määruse muudatuse. Määruse muutmise eesmärgiks on laiendada toetust saanute ringi.

Antud meetme eesmärgiks on maaelanike tööhõive ja sissetulekute suurendamine maaettevõtluse arendamise kaudu. Alaeesmärkideks on toetada maapiirkonna mittepõllumajanduslike ettevõtete töökohti loovaid ja säilitavaid tegevusi ning arendada kohaliku tooraine kasutamisele või teenuste arendamisele suunatud ettevõtteid maapiirkonnas.

Põllumajandusminister Ester Tuiksoo sõnul näitab senine kogemus meetmega 3.3, et hoolimata maapiirkondade madalamast ettevõtlusaktiivsusest on ettevõtlus maal endiselt elujõuline. "Majandustegevuse mitmekesistamisel maapiirkonnas on oluline roll, luues maapiirkondadesse täiendavaid tööhõivevõimalusi ning aidates seeläbi kaasa ka elukvaliteedi paranemisele maapiirkonnas. Inimeste ettevõtlikkusest annab tunnistust ka meetme esimene taotlusvoor, mis suurest nõudlusest tulenevalt tuli eelarve nappuse tõttu katkestada," sõnas Tuiksoo.

Meetme sihtgrupiks on põllumajandustootjad ja muud ettevõtjad. Määruse muudatuse kohaselt minnakse toetuse andmisel toetuse esitamise järjekorra põhimõttelt taotluste hindamise põhimõttele. Selleks hinnatakse taotleja eelnevat ettevõtlustegevust, projekti vastavust meetme eesmärkidele ning mõju maapiirkonna üldolukorrale, mille alusel koostatakse paremusjärjestus. Muudatusega vähendatakse ka maksimaalset toetuse summat ning kitsendatakse toetatavate tegevuste nimekirja.

Euroopa Liidu struktuurifondide raames on käesoleval aastal võimalik maapiirkonna majandustegevuse mitmekesistamise toetustena välja jagada 57 miljonit krooni. Meedet finantseeritakse Euroopa Põllumajanduse Arendus- ja Tagatisfondist (EAGGF).

Eelmisel taotlusperioodil 2004. aastal esitati antud meetme raames kokku 103 taotlust toetussummas 107,3 miljonit krooni, millest kiideti heaks 76 taotlust toetussummas 78,6 miljonit krooni. Toetuse saajate nimekiri on kättesaadav Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Ameti (PRIA) koduleheküljelt aadressil.

Toetuse taotlusvooru plaanib PRIA avada septembri lõpus. Taotluste vastuvõtu täpse kuupäeva annab PRIA teada lähiajal.

Määruse muudatusega on võimalik tutvuda internetiaadressil http://www.agri.ee/meede33.

 

Allikas: Põllumajandusministeeriumi 07.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.