Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Keskkonnainspektsioon tahab kulupõletamise ära keelata (2006-09-05 16:18:25)


Keskkonnaispektsioon on algatanud keskkonnaministri määruse muutmise eelnõu, mille jõustumisel keelataks Eestis kulupõletamine.

 

Määruse kehtiva redaktsiooni kohaselt võib kulu põletada kevadel kahe nädala vältel pärast lume sulamist. Muudatusettepaneku kohaselt kaob võimalus kevadel kulu põletada, mistõttu tuleb maaomanikel üha enam mõelda oma maavalduste korrastamisele sügisel, teatas päästeamet.

Keskkonnainspektsiooni peadirektori asetäitja Tarvo Roose sõnul looks uus regulatsioon olukorra, kus avalikkusele on võimalik anda üks ja selge sõnum: kulu põletamine on keelatud.

"Praktika on näidanud, et praegune olukord, kus kulupõletamine on lubatud kahe nädala vältel pärast lume sulamist, annab inimestele võimaluse seda üsna meelevaldselt interpreteerida ning kulu põletada ka siis, kui tuleohtlik periood looduses juba alanud on," tõdes Roose.

Vältimaks kulupõlengutest tekkivat keskkonnakahju ja ohtu inimeste varale, kutsuvad päästeamet ja keskkonnaispektsioon maaomanikke üles korrastama oma maavaldused juba sügisel.

"Kuidagi ei tahaks tänavuse aasta kordumist, mil rekordarv metsa- ja maastikupõlenguid tõid kaasa enneolematult palju inimohvreid ja suuri varakahjusid. Neli hukkunut ja 76 hävinud hoonet on lubamatult palju," sõnas päästeameti peadirektori asetäitja Alo Tammsalu.

Tarvo Roose hinnangul peaks avalikkus hakkama mõistma, et inimese enda ja tema vara kõrval pole vähetähtsad ka keskkonnakahjud, mida põhjustavad kümnete ja sadade hektarite kaupa põlevad rohumaad ja metsad.

Selle aasta esimene kulutuli registreeriti 4. aprillil ning kuni mai lõpuni regitreeriti kokku 4774 metsa- ja maastikupõlengut. Kulutule tagajärjel hukkus neli inimest ning hävis 76 hoonet. Tänaseks on metsa- ja maastikupõlenguid registreeritud 6533.


Allikas: Aivar Pau, ETV24 05.09.2006 teade.


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.