Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Ülikool tähistab pidulikult soome keele ja kultuuri professuuri asutamist (2006-09-05 10:44:46)

 

Neljapäeval, 7. septembril kell 12 tähistatakse ülikooli aulas piduliku üritusega Tartu Ülikooli soome keele ja kultuuri professuuri asutamist, mis märgib ülikoolis uue ajajärgu algust sugulaskeelte õpetamises.

2006. aasta alguses sõlmisid Soome haridusministeeriumi rahvusvahelise mobiilsuse keskus (CIMO) ja Tartu Ülikool koostöölepingu, mille alusel asutas Tartu Ülikool soome keele ja kultuuri professuuri. Selle täitmist Soome külalisprofessoriga toetab CIMO. Vastloodud kohal alustas 1. augustist 2006 tööd professor Tuomas Huumo, kes varem töötas Turu Ülikooli soome keele professorina. Tema kõrval jätkab ülikoolis tööd soome keele ja kultuuri välislektor.

TÜ eesti ja soome-ugri keeleteaduse osakonna juhataja professor Karl Pajusalu sõnul loob uus professuur hea aluse Eesti ja Soome koostöö edasiseks tihenemiseks kõrghariduse ja teaduse vallas. "Kõrgeimal tasemel soome keele ja kultuuri õppimise võimalus on oluline ainuüksi sellepärast, et Soome on Eesti lähinaaber ning just keelelised ja kultuurilised sarnasused muudavad nende kahe riigi suhted ainulaadseks."

Ürituse avab Tartu Ülikooli rektor professor Jaak Aaviksoo.

Tervituskõnega esinevad Soome suursaatkonna esindaja ning CIMO director Ulla Ekberg. Professor Karl Pajusalu annab ülevaate soome keele ja kultuuri professuuri asutamisest ning professor Tuomas Huumo peab loengu Soome ja Eesti keeleteaduse rahvusvahelistest väljavaadetest.

 

Allikas: Tartu Ülikooli 05.09.06 pressiteade

Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.