Aiandus.ee
Aiandus.ee
Avaleht | Teated | Ilm | Kontakt
Maaülikooli üliõpilaskond ületas 5000 piiri (2006-09-01 11:43:43)

 

Reedel, 1. septembril alustab Eesti Maaülikoolis uut õppeaastat rohkem kui 5000 üliõpilast. Tudengite arv on kasvanud eelkõige tasuliste õppijate arvelt, kuid kasvanud on ka riiklik koolitustellimus.

Eesti Maaülikooli üliõpilaskonna kasvu üle on põhjust rõõmu tunda, märkis õppeprorektor Hardi Tullus. «Meie sisseastujad on valinud asjalikud erialad, millistel leiab tööd ka perioodil, mil tööjõu nõudlus väiksem on,» leidis Tullus.

Tudengite arvu paisutasid uued erialad. Linna- ja tööstusmaastike korralduse eriala ning loodusturism võeti sisseastujate poolt hästi vastu hoolimata sellest, et neil erialadel õppimine on tasuline. Seni vaid tasuline eriala - ökonoomika ja ettevõtlus - sai juurde 12 riiklikku õppekohta.

Bakalaureuse-, magistri- ja doktori tasemele võeti tänavu vastu rohkem kui 1300 uut üliõpilast. Keskmine konkurss bakalaureuse astmesse riigieelarvelistele kohtadele oli 5,88.

1. septembril algusega kell 12 toimub Eesti Maaülikool peahoone (Kreutzwaldi 64) aulas pidulik õppeaasta avaaktus, millest võtavad osa ka keskkonnaminister hr Villu Reiljan ning Tartu linnapea pr Laine Jänes. Aktusest toimub ka otseülekanne maaülikooli veebilehe www.emu.ee vahendusel.

 

Allikas: Eesti Maaülikooli 01.09.06 pressiteade


Sisselogimine
Kasutaja
Parool
 - Registreeru
Reklaam
Lingid
KODULEHE TEGEMINE V-DISAIN.EE

TAIMEKAITSE-VAHENDID
OHUSTAVATE VÕÕRLIIKIDE NIMEKIRI
TOALILLED
VIINAMARJAD
PUUVILJATAIMEDE KAHJUSTAJAD
EESTI KARTULISORDID
EESTI TAIMED
EESTI SORDIVARAMU
SOOVITUSSORTIMENT
TURUSTAMISE STANDARDID
      Kui Sa oma aiamuredele mujalt lahendust ei leidnud, küsi foorumist
© Aiandus.ee Kõik õigused kaitstud. Selle portaali ühtki osa ei tohi jäljendada ega kasutada muudes väljaannetes ilma Aiandusinfo Oü haldaja kirjaliku loata.